0 Deljenj 2410 Ogledov

FOTO: Povezave Nine Pirnat, donedavne šefice NIJZ, in smučarskega kluba, za katerega dela njena hči, in je imel sezono do 8. marca

6. aprila, 2020 12:10
2410 Ogledov

Medtem ko se številni mediji sprašujejo o povezavah med mamo in sinom, ministrom za obrambo Matejem Toninom, mi pišemo o povezavah med mamo Nino Pirnat, ki je ob izbruhu epidemije koronavirusa vodila Nacionalni inštutut za javno zdravje (NIJZ) in kariero njene hčerke, ki dela za Smučarski klub Olimpija, kateega dejavnost je prav organizacija zimskih športnih dogodkov in aktivnosti. Na najbolj množičnih se po informacijah naših bralcev zbere tudi po 300 otrok in staršev, kjer so lahko imeli sezono nemoteno do 8. marca, ko se se na Facebooku poslovili s posnetki s Krvavca. Vir, ki nas je na povezave obvestil, pa se sprašuje, ali “Pirnatova kot direktorica NIJZ ni bila posebej zainteresirana za odpoved dogodkov, ker bi to poseglo v prihodke njene hčere.” Informacije smo preverili tudi pri Pirnatovi, njena pojasnila objavljamo v posebnem okvirju.

Vir: Facebook.

Zakaj je to pomembno

V italijanski pokrajini Furlaniji Julijski Krajina, na katero meji cel zahodni del Slovenije, so po poročanju Slovenske tiskovne agencije (STA) letos 22. februarja razglasili izredne razmere, STA je pisala: V desetih mestih na območju so zaradi zajezitve širjenja virusa oblasti v petek odredile zaprtje šol, lokalov in drugih javnih prostorov, odpovedale so tudi vse športne prireditve.” Za lažjo predstavo pod izsekom iz sporočila STA objavljamo tudi Googlov zemljevid, na katerem si lahko ogledate, kakšna je pozicija Furlanije Julijske Krajine napram Sloveniji.

Vir: Google in STA.si.

Izredne razmere v Furlaniji Julijski Krajini so bil razglašene, ko so se po slovenskem šolskem koledarju pričele počitnice za učence Jugovzhodne Slovenije, Koroške, Podravske, Pomurske, Savinjske in Posavske regije. Bralci, ki so nas opozorili na posel, s katerim se ukvarja hčerka Pirnatove, pripovedujejo, da so bila slovenska smučišča v tistih dneh polna italijanskih smučarjev, zato so se številni predčasno vračali domov, čeprav NIJZ pod vodstvom Pirnatove v bolezni ni videl grožnje in ni ukrepal. Njene izjave v vlogi direkotorice NIJZ so zbrali uporabniki omrežja Twitter in jih lahko preberete v nadaljevanju.

V Italiji izredne razmere, v Sloveniji je posel cvetel

Vir: Facebook.

Da je bilo materino neukrepanje na funkciji direktorice NIJZ dobro za hčerin posel v času omejitvenih ukrepov na zahodni meji in tamkajšnjih smučiščih, pričajo Facebook objave hčerinega delodajalca Smučarskega kluba Olimpija. Denimo tale, ki jo objavljamo na posnetku desno, datirana z 28. 2. 2020. Pri tem med Facebook objavami kluba ne najdemo niti ene odpovedi načrtovanih prireditev vse do 8. marca letos, ko so se poslovili s posnekti množičnega druženja na Krvavcu, ki smo jih objavili v začetku prispevka.

Vir: STA.

Nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec je razglsitev epidemije napovedal 12. 3. 2020.

Nina Pirnat, sicer aktivna članica stranke SD, ki je bila v času njenega vodjenja NIJZ vladna stranka, je bila direktorica do 19. marca letos, ko jo je nova vlada, imenovana 13. marca, v kateri so stranke SDS, SMC, NSi in DeSUS, razrešila. Pirnatova je sicer trenutno pri ministrstvu za zdravje vršilka dolžnosti generalnega direktorja Direktorat za zdravstveno varstvo. STA je na dan razrešitve Pirnatove poročala o 319 okuženih.

Vir: STA.

Prvi sklop vprašanj smo na Nino Pirnat naslovili v nedeljo zvečer, ker se nekata njena pojasnila niso ujemala z informacijami, objavljenimi na spletni strani Smučarskega kluba Olimpija, smo jo zjutraj prosili še za dodatna pojasnila.

Š24: Spoštovana gospa Nina Pirnat, pri vas želimo preveriti naslednje informacije, zato prosimo, da nam do ponedeljka, 6.4.2020 do 10. ure posredujete pojasnila na naslednja vprašanja:
– Ali drži, da je vaša hči vodja alpske šole pri smučarskem klubu, ki
je 8.3.2020 na Krvavcu ograniziral dogodek, na katerem je bilo več kot 300 otrok?
– Ali držijo informacije naših virov, da zato na funkciji direktorice NIJZ vladi niste predlagali zaprtja šol do tega datuma?
– Ali ste bili 8.3. 2020 na Krvavcu?

NP: Pojasnila Pirnatove objavljamo v celoti: “1. Ne drži, hči vodi tekmovalno skupino U10 pri SK Olimpija, ki 8.3.2020 ni organiziral nobene tekme.
2. Nikakor ne drži. O zapiranju šol v povezavi z alpskim smučanjem
nikoli ni bilo govora.
3. Ne drži. 7. in 8.3. sem bila ves dan v službi zaradi epidemiološke situacije ZD in DSO Metlika, načrtovanja ukrepov za zmanjšanje socialne razdalje (8.3. je bil odpovedan koncert Stožice).”

Š24: Dodatna prošnja za pojasnila: “Spoštovana gospa Pirnat, hvala za pojasnila. V uredništvu hranimo še nekate dodatne informacije, zato danes do 10. ure prosimo še za naslednja pojasnila:
– Prilagamo povezavo na Facebook stran SK Olimpija, kjer so 8.3. 2020 ob 16.uri objavili posnetke s Krvavca s sporočilom, da se končuje sezona:
https://www.facebook.com/skolimpija/photos/pcb.3589344504470373/3589338297804327/?type=3&theater S posnetkov je razvidno, da je šlo za množičen dogodek, naši viri pripovedujejo o 300 udeležencih. Ali ne gre za dogodek, ki ga je organiziral klub, kjer dela vaša hči, ki je na spletni strani (https://www.smucarski-klub-olimpija.si/nasi-trenerji-in-ucitelji/) navedena kot vodja alpske šole?

NP: Dodatna pojasnila Pirnatove objavljamo v celoti: “Spoštovani:
1. Kakšne posnetke objavlja SK Olimpija, kdaj so nastali in kdaj jih je kdo objavil, ne morem komentirati.
2, Prav gotovo pa SK Olimpija 8.3. na Krvavcu ni organiziral nobene prireditve. Katere prireditve so se na navedeni dan odvijale na Krvavcu, in kateri klub jih je organiziral, si lahko ogledate na uradni spletni strani Smučarske zveze Slovenija.”

Da Pirnatova spremlja objave SK Olimpija, je sicer vidno iz njenih komentarjev pod letošnjimi objavami kluba na Facebooku.

Mogoče vas bo zanimalo

Poslanec, ki ima dve podjetji z blokiranimi računi, družba za financiranje pa mu visi tudi na domačem naslovu
Novice
16430 Ogledov1
Novice
16430 Ogledov1

Poslanec, ki ima dve podjetji z blokiranimi računi, družba za financiranje pa mu visi tudi na domačem naslovu

User One - 18. maja, 2020 17:35

Gregor Židan, nadomestni poslanec, ki je prišel v parlament na listi SMC, danes pa se je od stranke poslovil, ne želi povedati, koliko je kralj odpadkov Martin…

#Koronavirus: Pri WHO so si premislili, v javnosti priporočajo nošenje obraznih mask – čakamo stališče Eržena iz NIJZ
Novice
10930 Ogledov
Novice
10930 Ogledov

#Koronavirus: Pri WHO so si premislili, v javnosti priporočajo nošenje obraznih mask – čakamo stališče Eržena iz NIJZ

User One - 5. aprila, 2020 10:20

Kaj bo o spremenjenih smernicah Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), ki od včeraj podpira nošenje zaščitnih mask v javnosti, rekel v.d. direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ),…

#Koronavirus: Vodilni znanstvenik opozarja, da tisti, ki za zaščito pred virusom ne nosijo mask, delajo “veliko napako”
Ljudje
10989 Ogledov
Ljudje
10989 Ogledov

#Koronavirus: Vodilni znanstvenik opozarja, da tisti, ki za zaščito pred virusom ne nosijo mask, delajo “veliko napako”

User One - 30. marca, 2020 15:38

"Največja napaka v ZDA in Evropi je po mojem mnenju, da ljudje ne nosijo mask," je v intervjuju za znanstveni portal Science dejal generalni direktor kitajskega centra…

Vulgarni izpad funkcionarja oddelka ZZB NOB na predsednika republike in spravo
Piškotkarji
900 Ogledov
Piškotkarji
900 Ogledov

Vulgarni izpad funkcionarja oddelka ZZB NOB na predsednika republike in spravo

User One - 6. junija, 2020 20:29

Napadalost in vulgarnost vodje oddelka Zveze združenj borcev NOB v ljubljanskem Savskem naselju Janeza Starihe je očitno brezmejna. Danes se je na omrežju Twitter lotil predsednika republike…

Po nesreči z motorjem pomagali pri prenosu dveh oseb
Črno
209 Ogledov
Črno
209 Ogledov

Po nesreči z motorjem pomagali pri prenosu dveh oseb

User One - 6. junija, 2020 19:42

Ob 17.03 sta v Bukovski vasi, občina Dravograd, trčila osebno vozilo in motorno kolo, javlja uprava za zaščito in reševanje. Gasilci PGD Slovenj Gradec in KGZ Ravne…

Groza pri črnuškem mostu, osebe še niso našli
Črno
264 Ogledov
Črno
264 Ogledov

Groza pri črnuškem mostu, osebe še niso našli

User One - 6. junija, 2020 19:32

Ob 11.35 je pri črnuškem mostu v Ljubljani oseba skočila v reko Savo, javlja uprava za zaščito in reševanje. Posredovali so poklicni gasilci GB Ljubljana ter prostovoljni…

Več iz te kategorije