0 Deljenj 5165 Ogledov

FOTO: Po ljubljanskih sodnicah v pionirski uniformi in mariborskih sodnikih na žuru SD, bi bil vrhovni sodnik Gorkič s Che Guevaro in rdečo zvezdo

29. October, 2020 6:30
5165 Ogledov

Znano je, da se nekateri sodniki v prostem času oblačijo v komunistično ikonografijo. Ljubljanske sodnice, z Vesno Pavlič Pivk vred, so bile zasačene z jugoslovanskimi zastavicami v rokah in pionirskimi rutkami in čepicami z rdečo zvezdo na čelu.

Mariborski sodniki, na sliki sta Slavko Gazvoda in Matjaž Štok, so se oblačili v rdeče majice s komunistično simboliko na zabavi z ekstremnimi levičarji oblečenimi v totalitarne simbole. Na majicah so bili Che Guevara, srp in kladivo in komunistična zvezda, pa predsednica stranke SD Tanja Fajon in njena strankarska prijatelja Milan Brglez in Boris Sovič.

Sedaj želi Sodni svet Republike Slovenije, ki ga vodi Erik Kerševan, protežiranec stranke SD, ki se mu je brez dne sodne prakse uspelo zavihteti na položaj vrhovnega sodnika, ustoličiti še vrhovnega sodnika, ki uživa v totalitarni simboliki.

Po Twitterju je zaokrožila fotografija, na kateri je skupina, v kateri je Primož Gorkič, oblečena majice, s katerih v rdeči žarita srp in kladivo, Che Guevara in rdeča zvezda. Gorkič je oblekel majico Converse All Star z zvezdo, v rokah pa drži partizansko čepico z rdečo zvezdo, katerih osrednja parada so sicer januarski shodi v Dražgošah.

Poslali smo mu naslednji dopis:

Spoštovani,

v zvezi s posnetkom, ki je bil objavljen na omrežjih (v priponki), na njej pa s partizansko čepico z rdečo zvezdo v družbi oseb, okrašenih s totalitarnimi režimi, vidimo tudi vas.
Ker ste kandidat za visoko javno funkcijo sodnika Vrhovnega sodišča RS,
vas danes do 18. ure prosimo za naslednja pojasila:
– Kje in kdaj je nastal posnetek?
– Kdo je fotografiral?
– Kakšna je (bila) vaša formalna funkcija pri Ženskem pevskem zboru Kombinat? 

Gorkič nam je pojasnil: “Posnetek, o katerem me sprašujete danes, pa je nastal na dogodku Pohod ob žici. Kdo je avtor omenjene fotografije, žal ne vem. V pevskem zboru, o katerem me sprašujete, nisem nikoli imel nobene funkcije.”

Poznavalec, katerega ime hranimo v uredništvu, je ocenil: “Seveda sodnik lahko nosi majico logotipom Converse ali Heineken, v katerih je rdeča zvezda. A ko se pridruži skupini s komunistično rdečo zvezdo, ni več primeren za sodnika. Tako kot vsak lahko nosi svastiko kot znak antične azijske ali indijske religijel. Kdor pa se s takšno majico nasmiha ob nacistih, ta v Evropi sodnik ne more postati.”

Več iz te kategorije