0 Deljenj 2084 Ogledov
© Twitter in Facebook

FOTO: (Ne)odvisna sodnika na žurki SD: Matjaž v strankarskih barvah z baretko kot Che in Slavko s totalitarnim simbolom na prsih

5. May, 2019 16:10
2084 Ogledov

Ne samo sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru Matjaž Štok, na fotografijah, ki so bile objavljene po rednem letnem srečanju stranke SDje tudi mariborski preiskovalni sodnik Slavko Gazvoda so nas po objavi fotografij, ki so jih v stranki SD po rednem srečanju na Urbanu objavljali na Facebook in Twitter, opozorili v Odboru 2015.

Gazvoda je možak v črni majici s totalitarnim komunističnim simbolom na prsih v prvi vrsti pred kandidatom SD na evropskih volitvah, poslancem, ki je pred nekaj meseci prestopil iz SMC, Milanom Brglezom.

Sodnika Okrožnega sodišča v Mariboru Matjaž Štok in Slavko Gazvoda. Politično neodvisna?

Ali je praznično veseljačenje in poziranje mariborskih sodnikov za predvolilne aktivnosti kandidatov stranke SD za evropske volitve profesionalno sprejemljivo in v skladu z zakonom o sodniški službi, bomo v prihodnjih dneh preverili pri pristojnih organih.

Vir: Zakon o sodniški službi.

V prihodnjih dneh bomo tudi preverili, kaj pomeni Gazvodovo ravnanje za pretekle postopke, ki jih je vodil in v katerih so bili kot stranke politiki iz stranki SD konkurenčnih organizacij.

Ne gre pozabiti, kar je o naravi dogodka na Urbanu, kjer so nastale fotografije zapisal vidni lokalni član stanke SD Žiga Štajnbaher: “Na Urbanu pa več kot 300 glava družba tovarišic in tovarišev, ki so pozdravili predsednika Dejana Židana & kandidatke in kandidate za poslance. 

V preteklosti paradirala že pionirka Vesna

Priseganje na totalitarne simbole, kot je zvezda na Gazvodovi majici, je v preteklosti prakticirala že nekadanja predsednica Okrajnega sodišča v Ljubljani Vesna Pavlič Pivk.

Pavlič Pivkova se je v času ministra Gorana Klemenčiča zaposlila na pravosodnem ministrstvu, lani pa smo jo opazili, ko je prijateljevala z direktorjem državne volilne komisije, nekdanjim poslancem nekdanje stranke LDS Dušanom Vučkom.

Politični seznam na Okrožnem sodišču v Mariboru iz dneva v dan daljši

Mariborska sodišča na nacionalni ravni slovijo predvsem po nadpovprečnem kršenju človekovih pravic, kar sta statistično v študiji, v kateri sta analizirala odločbe Ustavnega sodišča RS v zadevah ustavnih pritožb, dokazala pravnika Andraž Teršek in Jurij Toplak. Študija je pokazala, da je verjetnost kršitve človekovih pravic ali ustavnih pravic v Mariboru kar 40 odstotkov večja kot v Ljubljani, štirikrat večja kot v Kopru in šestkrat večja kot denimo v Celju.

Pogled na spletno stran sodišča pa pokaže tudi, da tamkajšnji okrožni sodniki često koketirajo s politiki. In dajejo videz, da politično neodvisni pač niso.

Več iz te kategorije