0 Deljenj 1848 Ogledov

Fantje iz SMC: Cerar pritiska na komisarsko mesto, Arsenovič pa ne zanika, da pritiska na zaposlene v občinski upravi

5. June, 2019 17:33
1848 Ogledov

Kolektivna premestitev, ki jo v dopisu, ki smo ga ekskluzivno objavili na zadnji letošnji majski dan, je zahtevalo dvajset zaposlenih v mariborskem občinskem uradu za komunalo, je očitno za župana stranke SMC Aleksandra Saša Arsenoviča (pre)velik zalogaj. In kljub pojasnilom, ki so jih poslali z občine, še vedno ni jasno, ali se pritiski na uradnike izvajajo na Arsenovičevo zahtevo. Ali so njegova zahteva, smo ga sicer eksplicitno povprašali, vprašanja, ki jih je Arsenovič prejel po razkritju nenavadne situacije na občini, v celoti objavljamo v okvirju.

Spoštovani gospod Arsenovič,

v zvezi s pismom, ki ste ga prejeli od zaposlenih v Uradu za komunalu, vas sprašujemo:
– Kako (bo)ste ukrepali?
– Ali že imate načrt, kako se boste odzvali na zahteve za premestitev, ki so jih podali zaposleni?
– Glede na veliko število podpisnikov in očitke o pritiskih nanje – ali se pritiski izvajajo na vašo zahtevo?
– Ali se zavedate, da za projekte, ki bi jih morali izvajati zaposleni, ni denarja?
– Glede na to, da ljudje iz vaše ekipe od zaposlenih na občini zahtevajo, naj ignorirajo dejstvo, da ni denarja – kako nameravate projekte izvajati?
– Ali ste preferiranje določenih ponudnikov ukazali vi, ali je to zahteva vaših sodelavcev?
– Čemu pripisujete pojav izgorelosti pri svojih sodelavcih?

To pa je pojasnilo, ki ga je poslal Luka Slivnjak, ki je na vprašanja, namenjena Arsenoviču, pošiljal odgovore njegovega sodelavca in namesto pri županu, na katerega so bila vprašanja naslovljena, odgovore iskal pri direktorju mestne uprave. Zato te nenavadne odgovore, ki dajejo slutiti, da na mariborski občini stvari Arsenoviču uhajajo iz rok, objavljamo v celoti: “Direktor Mestne uprave Boris Železnik je že opravil razgovor z vodjo Urada za komunalo, promet in prostor. Dogovorila sta nadaljnje aktivnosti, ki se bodo izvajale s ciljem zagotavljanja nemotenega izvajanja delovnega procesa. Vodstvo Mestne uprave je bilo z zahtevo o kolektivni premestitvi seznanjeno preko dopisa. Zato se bo vodstvo MO Maribor v kratkem sestalo z vsemi zaposlenimi na Uradu za komunalo, promet in prostor ter z njimi opravilo razgovore. Vodstvo Mestne uprave si prizadeva za dobre medsebojne odnose vseh zaposlenih na MO Maribor. Nad očitki zaposlenih na Uradu za komunalo, promet in prostor je vodstvo Mestne uprave presenečeno, saj so odnosi z vsemi ostalimi uradi dobri. »Po naravi sem delaven, zato seveda tudi od svojih sodelavcev pričakujem vestno in odgovorno opravljanje dela. Nad nikomer pa ne izvajam kakršnih koli pritiskov.« je povedal direktor Mestne uprave. Cilj vodstva Mestne uprave je nadoknaditi zaostanek, ki je v preteklih letih nastal pri pripravi projektov, s katerimi bi lahko kandidirali za evropska sredstva. Brez kvalitetno pripravljenih projektov teh sredstev ni mogoče pridobiti. Finančna perspektiva 2014-2021 se počasi zaključuje, zato je potrebno s projekti nekoliko pohiteti. Prav tako pa aktivno delati na projektih za naslednje obdobje evropske kohezijske politike 2021-2027. Delovanje MO Maribor je transparentno. Izvajalce oziroma ponudnike storitev se izbira v skladu z Zakonom o javnem naročanju. Od izvajalcev se pričakuje korektna in kvalitetna izvedba del v dogovorjenih rokih in v skladu z javnim pozivom za izvedbo del. Vodstvo Mestne uprave je zmeraj na voljo vsem zaposlenim na MO Maribor in je pripravljeno prisluhniti njihovim težavam, da se le-te čim hitreje rešijo v dobro vseh deležnikov.

In medtem ko Arsenovič očitno pritiska na podrejene na občini, njegov strankarski predsednik Miro Cerar, ki se ga je, potem ko je pred dnevi njegova stranka na evropskih volitvah prejela komaj 1,62 odstotka ali 7.823 glasov, prijelo ime potrjeno certificirano politično truplo, pritiska, da bi po Violeti Bulc postal evropski komisar. Kar na omrežjih buri posmeh.

Da bi Cerarjeva piarovska akcija, ki na koaliciji še ni bila obravnavana, uspela, pa je zelo malo verjetno, saj naši dobro obveščeni viri trdijo, da je komisarka že izbrana in usklajena med predsednikom vlade Marjanom Šarcem in političnim botrom Milanom Kučanom – to pa je nekdanja generalna sekretarka njegovega društva in politična aktivstka Marta Kos. Več na povezavi.

Več iz te kategorije