0 Deljenj 1056 Ogledov

Erjavec se je zaposlil v podjetju, ki je v času njegove politične kariere dobilo za več kot 100 milijonov državnih poslov

16. March, 2021 7:00
1056 Ogledov

Iskratel, podjetje, kjer je dobil službo Karl Erjavec, je v času njegove politične kariere s proračuskimi posli zaslužilo več kot sto milijonov evrov, razkriva aplicija komisije za preprečevanje korupcije Erar.

Kot je razvidno iz spodnjega grafa, je izrazit pospešek pri pridobivanju državnega denarja Iskratel dobil leta 2014, ko so se njihovi prejemki od proračunskih porabnikov približali 20 milijonom evrov. V enem letu. Leto kasneje, 2015, pa so celo poskočili čez 2o milijonov evrov. Gre za obdobje, kot je Erjavec opravljal funkcijo podpresednika vlade, predsednik vlade pa je bil Miro Cerar.

Erjavec je sicer politično kariero desetletje in več gradil na obljubi, da bodo upokojenci mesečno prejemali tisočaka pokojnine.

Vir: Erar.

Iz Erarja je razvidno tudi, kje je Iskratel dobil največ proračunskega posla. Daleč na vrhu je  z več desetimi milijoni evrov direkcija za infrastrukturo.

Milijonske posle je imel v preteklih letih Iskratel z družbami iz skupine Slovenske železnice, pa z Javno agencijo za tehnološki razvoj RS, Akademsko raziskovalno mrežo Slovenije, Stanovanjskim skladom RS in različnimi ministrstvi.

Vir: Erar.

Iskratelovi posli pod ministrom Erjavcem

Vir: Erar.

Iskratel je z ministrstvom za obrambo ustvarilo več dva milijona evrov prihodkov. Tudi v času, ko je bil minister za obrambo Karl Erjavec, ki je funkcijo opravljal dvakrat, prvič v mandatu 2004 – 2008.

Takrat je prvo večje, dvesto tisoč evrov težko nakazilo, Iskratel dobil decembra 2007. Naslednje, več kot 170 tisoč evrov, so dobili junija leta 2008. Potem pa še eno decembra 2008, mesec dni po tistem, ko je Erjavec odšel z ministrstva.

Drugič je postal minister za obrambo 2018 in ostal na položaju do leta 2020. Tudi v tem času so na račun Iskratela z ministrstva za obrambo prihajala nakazila.

Iskratel je podjetje, ki deluje tudi skozi nadvse eksotične davčne oaze, smo razkrili včeraj.

https://intelligent-chebyshev.65-108-229-32.plesk.page/skandal/razkrivamo-kdaj-je-z-iranom-poslovalo-podjetje-kjer-je-dobil-sluzbo-karl-erjavec-na-seznamu-tudi-belize-bolivija-mavricij/

 

 

Več iz te kategorije