0 Deljenj 2751 Ogledov

Dokaz (več), da je PopTV pristranska politična televizija Golobovega Gibanja: Primera Aleksandre Pivec in Mojce Šetinc Pašek

22. April, 2022 22:22
2751 Ogledov

Kandidatki za poslanki Mojca Pašek Šetinc in Aleksandra Pivec sta se znašli v zelo podobnih sumljivih okoliščinah, zanimivih za medije. A Mojca Pašek Šetinc kandidira na listi stranke Roberta Goloba Gibanje Svoboda, Aleksandra Pivec pa na listi stranke Naša Dežela. Medklic, podpredsednica Golobove stranke je ta teden postala Marta Kos, sestra razvpitega in tudi po zaslugi nekdaj državne NLB bogatega Draga Kosa, s katerim je poročena odgovorna urednica informativnega programa Pop TV Tjaša Slokar Kos, pri Golobu kandidira tudi nekdanja žena Kosovega brata Mirana Mojca Kert.

Posnetek strani 24ur.com.

In tu se zgodba začne. Ko je eden od portalov, blizu Golobu, saj je njegov odgovorni urednik Primož Cirman vodil celo Golobov predvolilni shod, pisal o Pivčevi in njeni netransparentni najemniški situaciji, je bila vsaj dva večera, 24. marca 2022 (https://www.24ur.com/novice/slovenija/zakaj-pivceva-ne-zeli-razkriti-lastnika-luksuznega-stanovanja-v-katerem-zivi.html) in 28. marca 2022 (https://www.24ur.com/novice/slovenija/lastnik-stanovanja-v-katerem-zivi-pivceva-stopil-pred-kamere.html) tudi tema na Pop TV. Pivčevo in lastnika stanovanja so lovili v besedi in sliki.

V ponedeljek smo razkrili, da ima kandidatka Golobove stranke Gibanje Svoboda Šetinc Paškova stalni naslov prijavljen v hiši, ki od januarja ni več v lasti podjetja njenega moža Mileta Šetinca. Pašek Šetinčevo z več desetletnim stažem dela v medijih smo takoj prek omrežja Twitter vprašali za najemno pogodbo, s katero bi dokazala, da je vse legalno.

Nič.

Danes smo na naslov stranke in Šetinc Paškove v službi poslali enaka vprašanja, kot jih je Cirmanova ekipa Pivčevi. Še vedno nobenega odgovora.

In nobene objave Pop TV, čeprav gre za enak primer, samo kandidatko druge stranke. Ne trdimo, da je narobe, da so objavili primer Pivec. Je pa indikativno, da so politična televizija, kot predsednik stranke, za katero očitno delajo, Robert Golob, denimo očita Novi24tv. Kar je pred nedeljskimi volitvami dobro vedeti.

Šetinc: Iskanje dlake v jajcu

Je pa na vprašanja, enaka, kot jih je dobila najprej od Cirmanovih Pivčeva, potem pa od nas njegova žena Mojca, odgovoril Mile Šetinc. Očita nam, da iščemo dlako v jajcu.

Vprašanja in odgovor objavljamo v celoti.

Več iz te kategorije