0 Deljenj 2985 Ogledov 1 Comments
Igor Kadunc je RTV Slovenija spravil v minus. Foto: Facebook.

Davkoplačevalci, plačuj(e)te: Kadunc pa se obnaša, kot da deli iz svojega žepa – zvrtal je kar 3,2 milijonov globok minus!

16. July, 2020 6:57
2985 Ogledov 1

Zanimiva informacija za davkoplačevalce, ki vsako leto več kot 150 evrov prisilno plačajo za RTV prispevek. Kako je dajatev porabljena? Generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc očitno ne čuti kakšne posebne potrebe, da bi to pojasnil.

Na podlagi neuradnih informacij, ki smo jih prejeli v uredništvo, smo že v ponedeljek na službo za odnose z javnostmi RTV Slovenija naslovili tri vprašanja, s katerimi želimo preveriti neuradne informacije naših virov, da se pod Kaduncem posameznike obilno nagrajuje. Spraševali smo:

– Ali je uslužbenka Erika Žnidaršič v letu 2020 prejela kakšne dodatke k plači oziroma je bila deležna povišanja plače? Prosimo za podatke po mesecih, kdaj, koliko in s kakšno obrazložitvijo?
– Ali je uslužbenka Nataša Markovič v letu 2020 prejela kakšne dodatke k plači oziroma je bila deležna povišanja plače? Prosimo za podatke po mesecih, kdaj, koliko in s kakšno obrazložitvijo?
– Ali je uslužbenec Dejan Ladika v letu 2020 prejel kakšne dodatke k plači oziroma je bil deležen povišanja plače? Prosimo za podatke po mesecih, kdaj, koliko in s kakšno obrazložitvijo?

Verjamemo, da bi bila informacija zanimiva tudi za številne novinarje, ki delajo v medijih, ki ne prejemajo mesečne naročnine. In njihove lastnike.

Ko pojasnila prejmemo, jih bomo objavili.

Ob tem pa so zadnji javno dostopni podatki o poslovanju RTV Slovenija pod Kaduncem porazni. V letu 2019 je porabil kar 3,2 milijonov evrov več, kot je ustvaril prihodkov! S Kadunčevim prevzemom odgovornosti za poslovanje leta 2017 se je število zaposlenih povečalo v dveh letih za več kot sto oseb, hkrati pa se je negativno poslovanje zavoda pričelo prav s Kaduncem.


Več iz te kategorije