0 Deljenj 5325 Ogledov
"Priznam, kriminalec sem!" Te besede je zapisal Jože Damijan, ki ga Tanja Fajon (SD), Marjan Šarec (LMŠ), Alenka Bratušek (SAB) in Luka Mesec (Levica) vidijo za tehničnega mandatarja. Damijanu je očitno žal takšne vehemnce pri zapisu, saj je zapis iz svojega bloga že izbrisal.

Damijan v stalni pripravljenosti: Levica podpira kandidata, ki je nezakonito prejemal dodatek in se iz tega še norčeval

8. October, 2020 6:49
5325 Ogledov

Ljubitelj proračunskega denarja, javni uslužbenec Jože Damijan, ki je imel ob službi na državni fakulteti čas še za 385 tisoč evrov poslov iz proračuna in postal upanje tajkuna Stojana Petriča za reševanje poslov njegovega Kolektorja, je očitno pred najavo kandidature za tehničnega mandatarja strank SD, LMŠ, SAB in Levice brisal nekatere sledi.

Vir nas je opomnil na njegovo priznanje iz leta 2015, ko je decembra opisal, kako je postal kriminalec. Twitter njegov zapis še ponudi, ko skušate dostopati na povezavo wp.me/p2lfkY-aLA, pa teksta ni več. In res je, kar lahko preberemo – nerodno za tehničnega mandatarja Damijana. Še precej bolj pa za njegove podpornike, Tanjo Fajon, Marjana Šarca, Alenko Bratušek in Luko Meseca, ki podpirajo kandidata, ki je nezakonito prejemal dodatke za stalno pripravljenost, zaradi katerih njegovim takratnim šefom z ljubljanske Ekonomske fakultete, denimo dekanji Metki Tekavčič in dolgoletnemu politiku Dušanu Mramorju grozi celo zaporna kazen (Za kaznivo dejanje zlorabe položaja je zagrožena kazen zapora do enega leta, za pridobitev protipravne premoženjske koristi pa od treh mesecev do pet let zapora.). Sojenje še traja.

Vir: Twitter in Damijanov blog.

In medtem ko Fajonova, pred nekaj več kot pol leta samoodstopljeni predsednik vlade Šarec, Bratuškova in Mesec očitno z nekaj minimalnimi plačami, četudi nezakonito izplačanimi, ne ukvarjajo, smo mi v arhivu portala Fokuspokus našli Damijanov zapis. Posnetek strani članka, v katerem njihov kandidat za tehničnega mandatarja že v naslovu zapiše: “Priznam, kriminalec sem!”,  lahko preberete v nadaljevanju ali na povezavi.

Več iz te kategorije