0 Deljenj 6164 Ogledov

Cenzurirano: Kaj je Ivan Simič napisal o Vesni Vuković in Primožu Cirmanu, da je doživel izbris in blokado

3. September, 2020 6:50
6164 Ogledov

Ironija, portal, ki so ga lansirali letos, so poimenovali Necenzurirano, na njem pa so v sredo, 2. septembra letos, cenzurirali zapis davčnega svetovalca in člana nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga (SDH) Ivana Simiča. Simič je v zapisu pod člankom, ki sta ga podpisala Primož Cirman in Vesna Vuković, opozoril na poslovanje podjetja, ki ga je ustanovila Vukovićeva.

Simičev odziv pod članku, ki je bil izbrisan, v celoti objavljamo v spodnjem okvirju.

Spoštovana ga. Vesna Vuković in g. Primož Cirman!

Za vaju dva ni nič novega, da zapisujeta neresnice, sploh, ko napišeta karkoli v zvezi z mano. Grem po vrsti. Nikoli nisem predlagal zamenjavo Petra Jenka, saj sva z njim odlično sodelovala. Peter Jenko ni nikoli povedal, da bodo z okrepljenim nadzorom sive ekonomije pobrali dodatnih 74 milijonov evrov na takratnih 160 milijonov evrov. Kolikor vem je to bila navedba takratnega finančnega ministra g. Andreja Bertonclja. Peter Jenko je v eni od svojih izjav, ki jih bosta vidva kot raziskovalna novinarja našla brez težav. povedal, da tega zneska ni možno dodatno pobrati. Zato vama predlagam, da pregledata letna poročila Fursa za zadnjih pet let in pogledata koliko dodatnega davka odmeri, ne pobere, Furs. Med tema dvema pojmoma je velika razlika.

Glede nezakonitih davčnih pregledov nekaterih finančnih inšpektorjev pišem veliko in to zmeraj podkrepim z dokazi. Torej, zakaj se to sploh dogaja? Zakaj nekateri finančni inšpektorji zlorabljajo svoj položaj bi lahko preverila vidva.

Moj bruto honorar sta pravilno zapisala, manjka le še dodatek, da to pomeni cca neto cca 2.000,00 EUR (dohodnino plačujem po visoki stopnji), kajti jaz ne morem zaračunavati preko statusa samostojnega podjetnika, s 4 % dohodnino, kot to počneta vidva, temveč plačujem dohodnino po 10 X višji stopnji kot vidva. Ker imam zmeraj na zalogi kaj o vaju dveh, me zanima kakšen je namen družbe SEE M. & C. d.o.o., katere ustanoviteljica je bila Vesna Vuković, ki je nato lastništvo družbe prenesla na osebo, ki v Celju stanuje v sosednji stavbi kot Primož Cirman. Verjetno zgolj slučaj. Tisto, kar je zanimivo pri tej družbi je dejstvo, da je ta družba leta 2019 ustvarila 81.235,60 EUR čistih prihodkov in 80.778,94 EUR odhodkov, da je po plačilu davka v znesku 86,60 EUR čisti dobiček znašal zgolj 369,21 EUR. Ob tem je potrebno poudariti, da to podjetje, katerega direktorica je Vesna Vuković nima zaposlenih. Torej, kako podjetje, ki nima zaposlenih zasluži več kot 81 tisoč evrov in nato za ves znesek prejme račune za storitve. Najverjetneje nekdo izdaja račune kot normiran s.p. Kaj pa je namen tega podjetja? Mogoče zaračunavanje tekstov? Zato bi bil čas, da se Furs poigra s temi primeri, saj zadeve identično potekajo tudi na družbi Providentia d.o.o., ki je lastnica tega portala. Mnoge nas zanima, zakaj je novinarjem dovoljeno to, kar ni drugim.

Pozdrav obema in veliko uspeha pri vajinem delu vama želi. Pa seveda več resnice v vajinih člankih. 

Ivan Simič

To pa sploh ni edino podjetje Vukovićeve, v davčne manevre katerega davčni strokovnjaki dvomijo. Davčni svetovalec ddr. Rok Snežić je pred časom analiziral delovanje podjetja Providentia, ki izdaja portal, na katerem opravljo cenzuro, in analizo sklenil z ugotovitvijo: “Ko pogledamo te njihove davčne mahinacije je jasno, da njim zaradi visokih slovenskih davkov ni potrebno iti v BiH, saj so si davčno oazo ustvarili kar v Sloveniji.” Analiza je v celoti dostopna na spodnji povezavi.

Snežić je sicer zaradi pisanja neresnic zoper Vukovićevo in Cirmana vložil že vrsto kazenskih ovadb. Pred točno mesecem dni, 3. avgusta letos, pa je za naš portal eksluzivno pojasnil, zakaj se veseli srečanja z Vukovićevo. In kje.

Kako je ostal Simič blokiran s svojo platjo zgodbe, ki je Vukovićeva in Cirman očitno niti nista skušala preveriti, pa je opisal na blogu svojega podjetja.

Več iz te kategorije