0 Deljenj 6627 Ogledov
Soproga Aleksandra Čeferina je kupila plovilo od Edina Pejoviča, ki je v Sloveniji v osebnem stečaju, stalno pa je prijavljen v Dubaju. Bil je stranka odvetniške pisane njenega moža. Foto: Facebook Škrabčeve domačije.

Čeferinova žena od tipa v osebnem stečaju kupila plovilo, a ni nujno, da ga bo tudi dobila

3. May, 2021 6:00
6627 Ogledov

Barbara Čeferin, soproga Aleksandra Čeferina, je od Edvina Pejoviča, stranke odvetniške pisarne njenega moža, kupila plovilo. Zgodba je zanimiva, ker gre za nakup od razvpitega primorskega poslovneža Pejoviča s stalnim naslovom v Dubaju, ki trenutno posluje tudi na Maldivih, v Sloveniji pa je v postopku osebnega stečaja.

Stečajna upraviteljica Pejovičevega postopka Nataša Gibičar je pojasnila, da je Čeferinova plovilo kupila “pred začetkom stečajnega postopka, v izpodbojnem obdobju. V primeru uspešnega izpodbijanja bo plovilo vrnjeno v stečajno maso.” Ali je plovilo že plačala, smo skušali izvedeti od Čeferinove, ki pa zaenkrat ni odgovorila.

Vprašanja o plovilu za Barbaro Čeferin

Čeferinova sicer večinoma nastopa v rumenih rubrikah, na naša vprašanja pa od petka še ni odgovorila. Ko bo, bomo njena pojasnila objavili. Sprašujemo jo:

Spoštovana gospa Čeferin,

od stečajne upraviteljice Nataše Gibičar smo izvedeli, da ste od osebe, ki je v osebnem stečaju v postopku pod opravilno št. 1319/2020, kupili plovilo. Zato vas danes do 14. ure prosimo za naslednja pojasnila:
– Za kakšno plovilo gre? Prosimo za znamko in tip plovila ter podatke o letnici izdelave.
– Koliko ste za plovilo plačali?
– Ali ste kupnino že poravnali?
– Ali ste seznanjeni z dejstvom, da bo v primeru uspešnega izpodbijanja plovilo vrnjeno v stečajno maso?
– Ali drži informacija, da je oseba, od katere ste kupili plovilo, vaš osebni prijatelj? 

Čeferinova je sicer, kot je razvidno iz spodnjega zapisa iz baze Ajpes, edina lastnica družbe Galerija Fotografija.

Od leta 2003 je tudi direktorica družbe.

Poslovanje njene galerije je bilo sicer v zadnjih letih slabo, kažejo poslovne evidence. Družba od leta 2017 nima zaposlenih. Je pa v letud 2019 ustvarila več kot 144 tisoč evrov prihodkov in skoraj 40 tisoč evrov minusa. Družba je tudi izjemno zadolžena.

O Pejovičevih poslih, težava in povezavah, smo pisali že leta 2018.

https://intelligent-chebyshev.65-108-229-32.plesk.page/news/kucanov-prijatelj-edvin-pejovic-v-sloveniji-dolzan-okrog-in-okrog-na-maldivih-pa-ima-pravo-bogastvo-milijoni-evrov-jahte-in-luksuzno-zivljenje/

Več iz te kategorije