0 Deljenj 3151 Ogledov
Facebook

Blokada premoženja Mira Senice in Katarine Kresal: zahteva za dopolnitev preiskave in pošta, ki ni bila vročena

21. November, 2019 6:55
3151 Ogledov

Pred devetimi dnevi, 12. novembra 2019, se je iztekel sklep Okrožnega sodišča v Mariboru za začasno zavarovanje zahtevka za odvzem protipravne premoženjske koristi v višini 542.089,60 evrov in prepoved odtujitve ali obremenitve poslovnega deleža Katarini Kresal in Miru Senici ali komurkoli drugemu po njunem pooblastilu, izhaja iz vpisa v bazi Ajpes. Gre za blokado njunega deleža v Odvetniški pisarni Miro Senica in odvetniki, ki je veljala do vključno 11. novembra 2019, sodni dokument iz letošnjega maja objavljamo na dnu strani.

Ker nas je zanimalo, ali je bilo zavarovanje podaljšano, smo odgovor pri Okrožnem sodišču v Mariboru, ki mu predseduje Alenka Zadravec pričeli iskati 12. novembra. V torek, 19. novembra, je Zadravčeva sporočila: “Vročitve v zvezi z začasnim zavarovanjem, do danes, še niso izkazane, zato na ta del vprašanja ne moremo odgovoriti.” 

Zadeva je na mariborskem sodišču dodeljena okrožni sodnici Danili Dobčnik Šošterič, a obtožnica še ni pravnomočna. Zadravčeva pojasnjuje, zakaj: “V zvezi z vašim novinarskim vprašanjem vam odgovarjamo, da obtožnica v zadevi, po kateri sprašujete, še ni pravnomočna, ker je Specializirno državno tožilstvo vložilo zahtevo za dopolnitev preiskave.

Za pojasnila smo v torek zaprosili tudi Specializirano državno tožilstvo, ki ga vodi začasna vodja Darja Šlibar, a jih do zaključka redakcije nismo prejeli.

Pred dnevi smo poročali, da je nepremičnina na Barjanski cesti v Ljubljani, kjer je sedež odvetniške pisarne, od avgusta letos pri avstrijski banki obremenjena z več kot tremi milijoni evrov hipoteke.

Poleg Odvetniške pisarne Miro Senica in partnerji, katere največja lastnica je Kresalova, ima omenjena tudi Evropski center za reševanje sporov. Pred dnevi smo eksluzivno razkrili, da center, v strokovnem svetu za pravna vprašanja je tudi razvpiti slovenski arbiter Jernej Sekolec, poslovno sodeluje z največjim slovenskim podjetjem v hrvaški lasti.

Več iz te kategorije