0 Deljenj 300 Ogledov

Ali v PU Maribor, od koder prihaja razvpiti kriminalist Munda, odločitve generalne direktorice policije Tatjane Bobnar ne veljajo?

6. junij, 2019 8:21
300 Ogledov

Policijska uprava Maribor je očitno trdnjava znotraj policije, kjer odločitve generalne direktorice policije Tatjane Bobnar nimajo kakšne velike teže. Čeprav je šefa lokalnih kriminalistov Roberta Mundo zamenjala že pred več kot mesecem dni, potem pa pred slabim tednom še šefa policijske uprave Danijela Lorbka, sta bila sinoči na spletni strani policije oba še trdno v sedlu.

Posnetek strani PU Maribor na spletni strani policija.si, ki je nastal 5.6.2019 ob 20.03. Torej slab teden po tistem, ko Lorbek ni bil več šef policijske uprave, in več kot mesec po tem, ko je Munda po odločitvi Bobanrjeve odletel z vrha mariborske kriminalistične policije.

Posli so smrdeli do neba, Lorbek pa nič…

Policijska uprava Maribor, ki je postala razvpita zlasti okoli letošnjega kulturnega

Robert Munda. Foto: arhiv

praznika, ko je tamkajšnji takratni šef kriminalistov Munda pod vplivom alkohola sedel za volan in (k sreči) padel v policijsko kontrolo prometnih policistov iz Policijske postaje Rače in po trditvah našega zanesljivega vira skušal policistom pobegniti, kar so sicer skušali pomesti pod preprogo, dokler nismo dogajanja ekskluzivno razkrili na našem portalu, je očitno za prvo žensko šefico policije Tatjano Bobnar velik in zaenkrat ne povsem obvladljiv zalogaj.

Danijel Lorbek. Foto: policija.si

Po Mundovi pijanščini za volanom se znotraj PU Maribor pod vodstvom Danijela Lorbka ni zgodilo nič. V medijskih pojasnilih so poskus pobega najprej ignorirali in ga sploh niso komentirali, po nekaj dneh pa so ga pričeli zanikati, hkrati pa se je pričel pritisk na prometnike, ki so ustavili šefa lokalnih kriminalistov Mundo in ugotovili, da je pod gasom, o čemer smo pisali tukaj. Najbolj bizarno pri vsem skupaj pa je, da Lorbek, šef Policijske uprave Maribor, zoper Mundo sploh ni ukrepal.

Kakor tudi nikoli prej, ko so se Mundovi zasebni posli prepletali s policijskimi, ko je denimo sina zaposlil v lokalnem podjetju, kjer so zaradi sumljivih pogodb kriminalisti sicer izvajali preiskavo, a po pompozni preiskavi brez kakšnih pompoznih zaključkov. Je pa Munda pred zaposlitvijo sina obikal prav to podjetje, o čemer smo pisali na povezavi.

Pijan vozil 8. februarja, odletel maja

Stvari so se pričele odvijati 1. maja, ko poteze ni potegnil Lorbek, ampak kar Bobnarjeva, ki je odločila, da s 1. majem Munda, ki so pijanega za volanom ujeli 8. februarja, ne bo več šef mariborskih kriminalistov. 3. maja so iz PU Maribor poslali javnosti sporočilo: “Sektor kriminalistične policije Policijske uprave Maribor (SKP PU) od 1. maja 2019, po pooblastilu Generalne direktorice policije mag. Tatjane Bobnar, vodi Andrej Kolbl, višji kriminalistični inšpektor – specialist SKP I. Robert Munda, dosedanji vodja SKP PU Maribor, od 1. maja 2019 naprej opravlja naloge višjega kriminalističnega inšpektorja – specialista SKP I v vodstvu SKP PU Maribor.

Nov prelom je sledil mesec dni kasneje, ko je Bobnarjeva pred dnevi zamenjala tudi Lorbka.

Obestilo ki je bilo na spletni strani policija.si objavljeno 3. junija in sporoča, da Lorbek ni več šef PU Maribor.

A kot rečeno, če boste na spletni strani mariborske policije preverjali, kdo je kdo, sta Lorbek in Munda še vedno glavna.

Mogoče vas bo zanimalo

Ljudje imajo počasi dovolj RTV Slovenije: Zakaj je namesto kolesarske dirke, kjer sta naša v ospredju, prenos partizanskega zbora?
Šport
51 Ogledov
Šport
51 Ogledov

Ljudje imajo počasi dovolj RTV Slovenije: Zakaj je namesto kolesarske dirke, kjer sta naša v ospredju, prenos partizanskega zbora?

User One - 17. september, 2019 21:16

Tuji mediji so v teh dneh s slavospevi pospremili uspeh slovenskih kolesarjev Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja na španski pentlji. Nemška televizija ARD pa se na spletu sprašuje tudi, ali Rogličev uspeh…

Vrhunski alpinist umrl, ko je sekal drevesna debla! Za seboj pustil osem otrok, najmlajši ima komaj tri leta
Šport
101 Ogledov
Šport
101 Ogledov

Vrhunski alpinist umrl, ko je sekal drevesna debla! Za seboj pustil osem otrok, najmlajši ima komaj tri leta

User One - 17. september, 2019 18:43

V alpinistični in plezalski skupnosti so pretreseni ob smrti slovenskega vrhunskega alpinista in ekstremnega smučarja Davorina Dava Karničarja. Viki Grošelj, ki je bil s Karničarjem na petih himalajskih…

Rusi opozorili na napad iz vesolja! 27. septembra vse izklopite iz elektrike
Viralno
194 Ogledov
Viralno
194 Ogledov

Rusi opozorili na napad iz vesolja! 27. septembra vse izklopite iz elektrike

User One - 17. september, 2019 15:28

Tridnevna magnetna nevihta bo konec septembra prizadela naš planet, so sporočili iz astronomskega laboratorija Inštituta za fiziko Ruske akademije znanosti. Sončna nevihta se bo namreč začela 27.…

Več iz te kategorije