0 Deljenj 2874 Ogledov
© Čakamo na odziv Monike Kalin Golob, ki je dekansko lento prevzela od Rada Bohinca. Foto: sporočilo za javnost FDV iz leta 2017 (avtor: Urban Resnik).

300.000 evrov na podlagi laži: Kdo je sodeloval pri Bohinčevi prevari in kako bodo ukrepali, tudi policija in KPK

7. September, 2020 10:28
2874 Ogledov

Po razkritju ddr. Roka Snežiča, kako je z navajanjem lažnih podatkov vidni funkcionar SD in nekdanji dekan Fakultete za družbene vede (FDV) dr. Rado Bohinc pri Javni agencije za raziskovalno dejavnost (ARRS), na čelu upravnega odbora katere je sedel do julija lani, dobil svoj kos 16-milijonske pogače, 300 tisoč evrov, danes iščemo odgovore vpletenih in institucij nazdora.

Vir: Facebook.

Tri vprašanja za dekanjo FDV

Spoštovana dekanja dr. Monika Kalin Golob,

po razkritju nepravilnosti v bibliografiji vašega zaposlenega dr. Bohinca (vir: https://skandal24.si/skandal/proracunski-denar-dali-kar-bivsemu-sefu-radu-bohincu-sd-in-to-na-podlagi-napacnih-podatkov-v-bibliografiji/) vas prosimo za odgovore na naslednja vprašanja:
1. Kakšne ukrepe boste izvedli zoper vašega zaposlenega dr. Bohinca in urednico bibliografije, ki sta v bibliografijo vnesla poglavje enciklopedije kot “znanstveno monografijo” in to kar štirikrat (2008, 2014, 2017, 2017)? Nameravate uvesti disciplinski postopek?
2. Kakšno je vaše osebno mnenje? Je ravnanje dr. Bohinca, bibliotekarke in vodje OSICD etično sprejemljivo?
3. Kateri zaposleni na FDV so sedaj ali so v zadnjih štirih letih bili v telesih ARRS?

Vir: Facebook.

Pet vprašanj za Rada Bohinca

Spoštovani dr. Bohinc,

po razkritju nepravilnosti v vaši bibliografiji (vir: https://skandal24.si/skandal/proracunski-denar-dali-kar-bivsemu-sefu-radu-bohincu-sd-in-to-na-podlagi-napacnih-podatkov-v-bibliografiji/) vas prosimo za odgovore na naslednja vprašanja:
1. Kdo je vpisal poglavje enciklopedije v vašo bibliografijo kot “znanstveno monografijo” v letih 2008, 2014, 2017, 2017?
2. Se vam zdi vaše ravnanje etično sprejemljivo in zakonito?
3. Ste že umaknili ali nameravate umakniti prijavo od razpisa ARRS?
4. Ste se po vložitvi prijave na razpis s kom od recenzentov ali od zaposlenih pri ARRS pogovarjali o vaši prijavi ali jim omenili, da ste oddali prijavo na razpis?
5. Ko ste bili predsednik Upravnega odbora ARRS, ste vedeli, da prihaja pri razpisih ARRS do lobiranj ali prilagajanj pri izborih recenzentov, da bi se nekim projektom škodilo ali dajalo prednost?  

Vir: ARRS

Šest vprašanj za direktorja ARRS

Spoštovani direktor ARRS dr. Zmazek,

po razkritju nepravilnosti v postopku in v bibliografiji dr. Bohinca (vir: https://skandal24.si/skandal/proracunski-denar-dali-kar-bivsemu-sefu-radu-bohincu-sd-in-to-na-podlagi-napacnih-podatkov-v-bibliografiji/) vas prosimo za odgovore na naslednja vprašanja:
1. Kakšne ukrepe nameravate izvesti zaradi nepravilnosti? Ste že ali boste vlogo dr. Bohinca izločili z razpisa, razveljavili razpis, podali prijavo KPK ali drugim organom?
2. Kdo od zaposlenih pri ARRS in ostalih članov teles, ki so odločali o projektih dr. Bohinca, ga osebno pozna? Zakaj se niso izločili? Bi se morali izločiti? Kateri od teh so bili zaposleni ali povišani v času Bohinčevega mandata pri ARRS?
3. Boste ali ste morda že zamenjali vodjo OSICD, ki je verificiral poglavja enciklopedije kot “znanstvene monografije” v Bohinčevi bibliografiji in to kar štirikrat? Boste OSICD ohranili na FDV?
4. Koliko oseb je v telesih ARRS (strokovni paneli, znanstveni svet, ostala telesa) iz Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru, Nove univerze in koliko iz ostalih univerz in raziskovalnih organizacij? Koliko in kateri so iz FDV?
5. Iz zapisnikov, ki so jih prejeli prijavljeni na razpis, izhaja, da ste v zadnji fazi dodali med izbrane še 11 projektov. Kdo so nosilci teh 11 in zakaj ste jih v zadnji fazi dodali?
6. Kaj boste storili, da zaščititite integriteto ARRS, da preprečujete korupcijo in dosežete v telesih ARRS več pluralnosti?

Prijava in tri vprašanja za KPK

Spoštovani,

glede na podatke o nepravilnostih pri prijavi na razpis Javne agencije za raziskovalno dejavnost (ARRS), ki smo jih razkrili v članku na povezavi https://skandal24.si/skandal/proracunski-denar-dali-kar-bivsemu-sefu-radu-bohincu-sd-in-to-na-podlagi-napacnih-podatkov-v-bibliografiji/ danes do 14. ure prosimo za naslednja pojasnila:
– Ali boste razkritja obravnavali kot prijavo?
– Ali je bila KPK z dogajanjem seznanjena že prej? Če da, kako ste ukrepali?
– Ali ste tovrstne nepravilnosti pri razdeljevanju proračunskega denarja že kdaj zaznali in kako ste ukrepali?

Prijava in tri vprašanja za policijo

Spoštovani,

glede na podatke o nepravilnostih pri prijavi na razpis Javne agencije za raziskovalno dejavnost (ARRS), ki smo jih razkrili v članku na povezavi https://skandal24.si/skandal/proracunski-denar-dali-kar-bivsemu-sefu-radu-bohincu-sd-in-to-na-podlagi-napacnih-podatkov-v-bibliografiji/ danes do 14. ure prosimo za naslednja pojasnila:
– Ali boste razkritja obravnavali kot prijavo?
– Ali je bila policija z dogajanjem seznanjena že prej? Če da, kako ste ukrepali?
– Ali ste tovrstne nepravilnosti pri razdeljevanju proračunskega denarja že kdaj zaznali in kako ste ukrepali?

Vsa pojasnila bomo, ko jih prejmemo, tudi objavili.

Več iz te kategorije