0 Deljenj 406 Ogledov

Vojvodinja sussekška in princ Harry šokirala pri Oprah: Motilo jih je, da če bi bil sin prečrn, morala sva oditi

8. March, 2021 8:29
406 Ogledov
CBS printscreen

Vojvodinja sussekška in princ Harry sta v intervjuju z Oprah Winfrey, objavljenem v nedeljo na ameriški televiziji CBS, razkrila marsikatero podrobnost o britanski kraljevi družini, ki doslej ni bila znana. Razkrila sta, da v drugo pričakujeta hčerko, ter da je vojvodinja sussekška zaradi rasizma kraljeve družine razmišljala celo o samomoru.

Vojvodinja je oznanila, da je kraljevo družino zelo skrbelo, kako temne barve bo Archiejeva koža, ko se še ni rodil, zaradi česar mu niso dali naziva princ. Tiste, ki so delali težave vojvodinji pred Archiejevim rojstvom, naj bi zdaj skrbelo, kako temna bo hči. Marklova je dejala da je bila celotna kraljeva družina pred poroko leta 2018 s sinom princese Diane izjemno prijazna, sama pa je naivno verjela, da je to res. Kasneje, ko se se začeli prepiri okrog naslova princa za sina in zagotovitev varnosti, pa je bila tako potrta, da je razmišljala o samomoru.

Zaradi tega je zaprosila za pomoč v neke vrste kadrovski službi kraljeve družine, vendar je ni bilo. “Niso hoteli, da bo princ ali princesa, ko še niso vedeli za spol, kar ne bi bilo v skladu s protokolom in ne bi dobil varovanja. V mesecih, ko sem bila noseča, smo imeli pogovore o tem, da ne bo dobil varovanja in naslova, in pogovore o tem, kako temna bo koža otroka,” je dejala vojvodinja, vendar ni hotela povedati, kdo natančno v kraljevi družini je izražal take skrbi. Povedala pa je, da so jo utišali, da ne bi govorila o tem.

Intervju je bil v nedeljo prikazan le v ZDA. To je prva podrobna izpoved princa Harryja in vojvodinje, ki sta odstopila od svojih kraljevskih dolžnosti in se preselila v ZDA, kjer živita od denarja pokojne princese Diane. Harryjev oče, princ in prestolonaslednik Charles, naj bi sinu nehal odgovarjati na telefon.

Kritiki kraljevskega para trdijo, da bi rada le slavo in lesk položaja brez dolžnosti in vsega, kar sodi zraven. Njuni podporniki pa so prepričani, da odnos do rasno mešane vojvodinje kaže, kako shirana in rasistična je britanska monarhija.

“Šele po poroki so se začele stvari slabšati in sem ugotovila ne le to, da me ne bodo ščitili, ampak so pripravljeni lagati, da ščitijo druge člane družine. Eno je družina in drugo so ljudje, ki vodijo ustanovo,” je dejala vojvodinja in zagotovila, da je bila kraljice vedno čudovita do nje.

Do preloma z britanskimi mediji oziroma tabloidi, ki jim kraljeva družina prireja posebne sprejeme, je prišlo ob zgodbi, da je vojvodinja sussekška spravila v jok vojvodinjo cambriško Kate. Marklova je zatrdila, da je bilo obratno. Kate naj bi bila pred poroko med Harryjem in Meghan razburjena zaradi oblek deklic za rože, razjokala pa se je Meghan.

Harry in Meghan sta še vedno princ in vojvodinja, česar jima ne morejo odvzeti. Odvzeli so jima denar, ker ne opravljata več kraljevskih dolžnosti, Harryju so pobrali tudi vse častne vojaške nazive. Živita od denarja iz sklada, ki ga je za oba sinova, Williama in Harryja, oblikovala princesa Diana.

Z intervjujem je zaslužila televizija CBS skupaj z Oprah Winfrey, Meghan Markle pa je zatrdila, da ni dobila niti dolarja. S Harryjem sta le želela povedati svojo zgodbo. Vojvodinja je med drugim razložila, kako naivna je bila in kako ni vedela nič o kraljevi družini.

 

 

Mogoče vas bo zanimalo

VIDEO: Karavana je v šoku, takega incidenta ne pomnijo
Šport
7131 Ogledov
Šport
7131 Ogledov

VIDEO: Karavana je v šoku, takega incidenta ne pomnijo

skandal1 - 26. January, 2021 8:58

Finska policija je prijela prijavo po incidentu, ki se je zgodil na štafeti 4 x 7,5 km za svetovni pokal v smučarskem teku v Lahtiju. V ospredju…

So na otroke pozabili? Predstavlja se kot pedagog in zgraža, da mora med “netestirane otroke”
Škandal
3151 Ogledov
Škandal
3151 Ogledov

So na otroke pozabili? Predstavlja se kot pedagog in zgraža, da mora med “netestirane otroke”

User One - 25. January, 2021 11:40

Sinoči smo ekskluzivno razkrili, kako s pomočjo anonimnih profilov neznanci pred jutrišnjo vrnitvijo otrok v šole netijo pri učiteljih odpor do testiranja na koronavirus, čeprav gre za…

Iz Kopra poročajo o hujši kršitvi, lokal je bil odprt ob 21.50, stregli so pijačo
Črno
2506 Ogledov
Črno
2506 Ogledov

Iz Kopra poročajo o hujši kršitvi, lokal je bil odprt ob 21.50, stregli so pijačo

skandal1 - 25. January, 2021 11:09

V soboto ob 21.50 so policisti opazili, da je v enem od lokalov na Šmarski cesti v Kopru več ljudi. Anita Leskovec s PU Koper: »Na kraju…

Razkrito, kdo je turno smučarka, ki je včeraj umrla na Storžiču! Gre za znano zobozdravnico
Črno
2268 Ogledov
Črno
2268 Ogledov

Razkrito, kdo je turno smučarka, ki je včeraj umrla na Storžiču! Gre za znano zobozdravnico

skandal1 - 17. April, 2021 13:43

Na območju Storžiča se je danes okoli 9.30 zgodila gorska nesreča, v kateri se je smrtno ponesrečila turna smučarka. Kot so sporočili iz Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS), so tri turne…

Na Kalški gori se je smrtno ponesrečil alpinist
Črno
89 Ogledov
Črno
89 Ogledov

Na Kalški gori se je smrtno ponesrečil alpinist

skandal1 - 17. April, 2021 13:33

Ob 10.19 se je na Kalški gori, občina Preddvor, pri padcu smrtno ponesrečil alpinist. Posredovali so reševalci GRS Kranj ter posadka s helikopterjem SV z dežurno ekipo…

#Koronavirus: ukrepi so učinkovali, Slovenija v oranžni fazi
Novice
75 Ogledov
Novice
75 Ogledov

#Koronavirus: ukrepi so učinkovali, Slovenija v oranžni fazi

skandal1 - 17. April, 2021 10:36

V petek so v Sloveniji potrdili 766 novih okužb s koronavirusom, delež pozitivnih testov PCR je znašal 20,4 odstotka. Po podatkih sledilnika za covid-19, ki jih ta…