0 Deljenj 1609 Ogledov

VIDEO: UMRL JE PIONIR ROCK’N’ROLLA Več plošč je prodal le še Elvis Presley

25. October, 2017 17:33
1609 Ogledov

V svojem domu v ameriškem New Orleansu je v torek ponoči umrl pionir rock’n’rolla Fats Domino, je danes potrdil mrliški oglednik. Star je bil 89 let, poročajo tuje tiskovne agencije.

Domino je bil eden najvplivnejših izvajalcev rock’n’rolla v 50. in 60. letih prejšnjega stoletja, najbolj poznan je bil po svojih hitih Ain’t That a Shame in Blueberry Hill, piše britanski BBC.

Pevec in pianist iz New Orleansa je prodal več kot 65 milijonov plošč. V 50. letih minulega stoletja jih je več prodal le še Elvis Presley. Njegov prvenec The Fat Man, katerega so prodali več kot milijon kopij, mnogi imenujejo prvo rock’n’roll ploščo. Domino je bil eden prvih izvajalec ritem in bluesa, ki je bil priljubljen tudi med belopoltimi.

Dominova glasba je pustila pečat tudi na mlajših izvajalcih tistega časa in še kasneje. Med drugim ga je Elvis Presley na enem od svojih koncertov v Las Vegasu predstavil z besedami “ta gospod je imel velik vpliv name, ko sem začel”.

Leta 1986 je bil eden od prvih, ki so ga sprejeli v Dvorano slavnih rock’n’rolla, vendar Domino v poznejših letih ni več zapuščal New Orleansa, niti da bi sprejel nagrado.

STA

Več iz te kategorije