0 Deljenj 1513 Ogledov

VIDEO: Stare očitno laže, sedaj se ga je lotil še Avdić

5. December, 2019 8:09
1513 Ogledov

Očitno je novinar RTV Slovenija Andrej Stare, ki je za Slovenijo glasoval za nogometno nagrado zlata žoga, svoj glas za tretje mesto res oddal Edenu Hazardu in ne Argentincu Lionelu Messiju, čeprav je šev torek dejal, da temu ni bilo tako in da gre za napako, ki jo France Football zanika.

Kaj se je zgodilo?

Stare v izboru za najprestižnejšo nagrado za posameznika v nogometu sodeluje že vse od leta 1991. Letos je rekordno šesto zlato žogo prejel Lionel Messi, po podelitvi pa je postalo znano tudi, kako je kdo glasoval. Novinar RTV Slovenije je v rezultatih glasovanja svoje točke dal Kylianu Mbappeju, Cristianu Ronaldu, Edenu Hazardu, Robertu Lewandowskemu in Virgilu Van Dijku. V torek pa je  dejal, da je v resnici na tretje mesto postavil poznejšega zmagovalca Messija in da je o tej napaki tudi že obvestil magazin France Football, ki podeljuje zlate žoge.

»Glasovanje gospoda Stareta, ki smo ga objavili v naši reviji ob razkritju vseh podrobnosti izbora, je popolnoma točno. Ni prišlo do nikakršne napake, tovrstne navedbe absolutno zanikamo. Že tako ali tako zadeve večkrat najbolj natančno preverimo, saj se zavedamo pomembnosti in odmevnosti, tako da so napake praktično nemogoče. Ob vašem povpraševanju pa smo preverili še enkrat: gospod Stare je glasoval tako, kot smo objavili, in ne tako, kot je povedal v pogovoru za slovenske medije,« je odgovor omenjenega Magazina objavil športni dnevnik Ekipa ter sporočil, da so ji pri France Football pokazali originalno elektronsko pošto, s katero je Stare oktobra oddal svoje glasove.

Potem pa se je v besedni boj z njim spustil še voditelj jutranjega programa na Radiu 1 Denis Avdić:

 

Več iz te kategorije