0 Deljenj 3355 Ogledov

IZ TISKANE IZDAJE: POGLEJTE, KAKO ŽIVIJO DANES Nekoč misice, danes uspešne poslovne ženske

20. December, 2017 5:17
3355 Ogledov
Foto: facebook

Nekoč so blestele na modni pisti, danes v svojem poklicu. Razkrivamo nekaj nekdanjih misic in kakšno je njihovo življenje danes.

  1. Metka Albreht blesti kot stilistka

Metka je zagotovo tista slovenska misica, ki nam je ostala v spominu zaradi svojega eksotičnega videza. Za miss je bila okronana leta 1993, pozneje pa se je odločila, da bo delala kot stilistka – in to nadvse uspešna. Dela za eno od komercialnih televizij pa tudi sicer ji dela nikoli ne manjka. Poleg tega skrbi za zdrav duh v zdravem telesu, saj je ena redkih Slovencev, ki ji je uspelo preteči kar  šest maratonov, ki spadajo v serijo World Marathons Major. Svojega prvega, ki ga ne pozabiš nikoli, je pretekla v New Yorku, nato pa še v Londonu, Berlinu, Bostonu, Chicagu in Tokiu.

  1. Alenka Vindiš pustila slabo plačano službo in odšla v zavarovalništvo

Alenka je bila okronana za najlepšo Slovenko leta 1996, ko je štela komaj 18 let. Od takrat je preteklo že več kot dve desetletji, Alenka pa je še vedno videti fantastično. Nekaj časa je delala v waldorfskem vrtcu, vendar pa je službo pustila, ker s tako nizko plačo in vsemi življenjskimi stroški menda ni mogla shajati. Nato jo je pot zanesla v organizacijsko smer, predvsem glede organizacije porok, sedaj pa ima željo pisati knjige in delati delavnice, dela pa v zavarovalništvu. Ima tudi svojo spletno stran, na kateri piše blog, v katerem razkriva svoje izkušnje in delo z otroki pa tudi preostale zanimivosti.

  1. Miša Novak je profesorica v Grčiji

Sanjsko življenje si je ustvarila Miša Novak, ki ji je usoda prekrižala načrte, saj jo je ljubezen odpeljala v Grčijo na Zakintos. Vendar Miša, ki ima z možem hčerko Maro, ne poležava le na plaži, temveč ima tudi uspešno kariero. Miss Slovenije 1998 dela namreč kot profesorica nemškega in angleškega jezika, poučuje pa tudi grščino – predvsem tujce. Poleg tega tudi prevaja in tolmači.

  1. Rebeka Dremelj – multipraktik se še ni izklopil

Krono najlepše Slovenke je prejela leta 2001 in vse od takrat se je drži naziv, da je pravi ženski multipraktik. Misica in pevka – s pomočjo resničnostnega šova si je zgradila hišo – se lahko pohvali s svojo linijo spodnjega perila in parfumom, poleg tega pa še nesebično pomaga svojim prijateljem in znancem ter piše nadvse zanimiv blog nepremagljiva.si. Res je nepremagljiva, samo lani je po podatkih Ajpesa ustvarila kar 103 tisoč prihodkov in prikazala 14 tisoč evrov dobička na svojem računi samostojne podjetnice.

  1. Živa Vadnov ima svojo agencijo

Lepotica, ki je miss postala leta 2004, ima svojo agencijo, ki se imenuje Casting agency 4you. Svoj s.p. je odprla leta 2010, ukvarja pa se predvsem z iskanjem modelov za različne reklame.

  1. Tadeja Ternar na policiji podala kazensko ovadbo

Tadeja Ternar je edina slovenska misica, ki je bila to kar dve leti (2007 in 2008). Tudi v poslovnem življenju je uspešna na kvadrat, saj že vrsto let vodi svoj športni center v Radencih, v katerem ponuja igranje tenisa skozi vse leto, ima pa tudi svojo modno agencijo. »Veseli jo delo z otroki, zato vam njena manekenska šola poleg tečajev za dekleta in fante nudi tudi otroške manekensko-plesne tečaje,« najdemo zapis na njeni spletni strani. Mediji pa so se te dni razpisali tudi, da grozi s sodiščem enemu od frizerjev, proti kateremu je s prijateljico Mišo Margan na policijski postaji Maribor vložila kazensko ovadbo zaradi nadlegovanja in ogrožanja varnosti. Omenjenega frizerja naj bi predvsem zmotilo, da sta lepotici ustanovili agencijo z imenom Glammodels, on pa naj bi imel salon, ki se imenuje podobno …

  1. Tina Petelin je magistra znanosti

Vsestranska miss, kot se je Tine Petelin prijel vzdevek, ni bila le miss Slovenije 2009, temveč tudi miss Rumene noči v Kopru, miss fotogeničnosti na miss Universe, miss snežne kraljice Kranjske gore, 1. spremljevalka miss Maribora za miss Slovenije in še nekaj drugih nazivov bi lahko našteli; bila je tudi zaželena manekenka v Milanu, ima zapisano na svoji uradni strani na Facebooku. Vendar pa manekenstvo ni njeno življenje, saj je v začetku leta 2016 zagovarjala svojo magistrsko nalogo in postala magistra znanosti s področja ekonomskih in poslovnih ved na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru.

  1. Minka Alagič ima svojo odvetniško pisarno

Minka sicer ni bila okronana za miss Slovenije, ampak za miss Universe, vendar je njena kariera tako uspešna, da je preprosto ne smemo pozabiti omeniti. Minka je namreč doštudirala pravo na pravni fakulteti v Mariboru, nato pa se preselila v Ljubljano, kjer ima v centru – v Metalki – svojo odvetniško pisarno, ki jo je odprla leta 2012. Minka je sicer sestopila z blišča medijskih luči ter se raje posvetila karieri in družinskemu življenju.


Več iz te kategorije