0 Deljenj 650 Ogledov

Pevka Hana, nasprotnica cepljenja, se je namerno okužila in umrla

19. January, 2022 8:57
650 Ogledov

Češka pevka Hana Horka, goreča nasprotnica cepljenja proti koronavirusu, je umrla v starosti 57 let, potem ko se je namerno okužila z virusom, da bi dobila potrdilo o prebolevnosti, je sporočila njena družina. Njen sin Jan Rek je za radio iRozhlas.cz povedal, da je njegova mati zavrnila cepljenje in se namerno izpostavila virusu, s katerim sta se on in oče, oba cepljena, okužila pred božičem. »Odločila se je, da bo pri nas normalno živela in se bo raje okužila, kot da bi se cepila,« je dejal za češke medije.

Dva dni pred smrtjo je pevka češke folklorne skupine Asonance na družbenih omrežjih zapisala: »Preživela sem. Bilo je pisano. Zdaj bodo koncerti, gledališča, savne, izleti na morje.« Na Češkem je namreč za vstop na družabne dogodke potrebno dokazilo o cepljenju oz. prebolevnosti. Njen sin je za smrt njene matere krivil lokalne ‘antivakserje’ in dejal, da imajo ‘njeno kri na svojih rokah’.

»Točno vem, kdo je oblikoval njeno mnenje. Žalosten sem, da je bolj zaupala tujcem kot svoji družini in svojim tezam o pridobivanju naravne imunosti z izpostavljenosti bolezni,« je še povedal užaloščeni sin. Češka je sicer sredi širjenja novega vala pandemije z 20,000 na novo okuženimi samo v ponedeljek.


Več iz te kategorije