0 Deljenj 933 Ogledov

Ne pomeni ne! Dobila tožbo, ker jo je prijel za zadnjico

18. August, 2017 0:10
933 Ogledov

Pevka Taylor Swift je na sodišču v Denverju dobila tožbo proti nekdanjemu radijskemu voditelju Davidu Muellerju zaradi neprimernega dotikanja. Sodišče je obenem zavrnilo Muellerjevo tožbo proti Swiftovi, od katere je zahteval tri milijone dolarjev, ker je po obtožbah o otipavanju izgubil službo.

Swiftova je trdila, da jo je Mueller pred njenim koncertom leta 2013 v Denverju prijel za zadnjico, ko so se fotografirali. To so videli tudi ljudje iz njene ekipe in Mueller je izgubil službo, nakar je zaradi tega vložil tožbo za tri milijone dolarjev odškodnine. Swiftova je takoj tožila nazaj zaradi napada, in sicer le za simbolični dolar odškodnine.

Njena želja je bila pokazati ženskam po svetu, da ne res pomeni ne in da imajo vso pravico razpolagati s svojim telesom oziroma dovoliti, kaj se lahko počne in kaj ne. Po sodbi porote je Swiftova med drugim izrazila upanje, da je s tem pomagala tudi drugim ženskam, ter napovedala donacije organizacijam, ki pomagajo žrtvam spolnega nasilja.

Mueller je trdil, da je morda nenamerno podrsal z roko okrog reber Swiftove, ko je zadnji trenutek skočil v kader za fotografijo. Fotografija sicer prikazuje njegovo roko nekje povsem drugje – tam spodaj in zadaj. Njegovi odvetniki so trdili, da gre za vihar v kozarcu vode, saj Swiftova na fotografiji ne kaže znamenj jeze ali šoka.

STA

Več iz te kategorije