0 Deljenj 262 Ogledov

MAJAV IN ZATIKAJOČ NASTOP Namesto Gobčeve bo letela Rebernikova

13. november, 2017 20:20
262 Ogledov

Dobri trije tedni so minili od nenavadno majavega in zatikajočega se nastopa Tanje Gobec v večerni oddaji Odmevi na TV Slovenija. Takrat so z RTV šele po burnem odzivu javnosti sporočili, da je bila voditeljica v osebni stiski in pod stresom, nudili pa naj bi ji tudi pomoč.

Kakršnih koli drugih ukrepov ali pojasnil do zdaj ni bilo. Vmes se je sicer govorilo, da so Gobčevo poslali na zdravljenje in da do nadaljnjega ne bo voditeljica Odmevov, včeraj pa je RTV presenetil z obvestilom, da bodo s položaja razrešili urednico informativnega programa Jadranko Rebernik. V največji javni medijski hiši se tako nadaljujeta sprenevedanje in pometanje pod preprogo.

Postopek razrešitve Rebernikove

Odgovorni urednici UPE Informativnega programa Televizije Slovenija Jadranki Rebernik je bil te dni vročen sklep o začetku postopka za njeno razrešitev. Kot so na RTV Slovenija zapisali v sporočilu za javnost, je sklep “po temeljitem premisleku” sprejel generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc, in sicer na osnovi predloga direktorice Televizije Slovenija Ljerke Bizilj. V skladu z ureditvijo ji bodo omogočili možnost zagovora in nato, tudi na osnovi pridobljenega mnenja UPE Informativnega programa, sprejeli končno odločitev.

Razrešitev Rebernikove je bila sicer v igri že v primeru Thompson. Kot je poročal tednik Reporter, programski svet RTVS na seji 10. julija letos ni podprl Kadunčevega predloga za razrešitev Biziljeve zaradi prispevka o hrvaškem glasbeniku Marku Perkoviću Thompsonu. Biziljeva je na seji pojasnila, da so prispevek o Thompsonu kritično ocenili, avtorja prispevka in takrat še urednika Tednika Igorja Pirkoviča pa so zamenjali. Kadunc je želel zamenjati tudi Rebernikovo, a mu to takrat ni uspelo.

Kot da se ni nič zgodilo

Po primeru Gobec je zadeva zdaj očitno lažje stekla, čeprav RTV v svojem sporočilu ne navaja, katere vse razloge je Kadunc imel na mizi med svojim “temeljitem premišljevanjem”. Če je povod tudi primer Gobec, potem se tukaj odpira vprašanje, kje so vsi preostali, ki bi prav tako morali odgovarjati, tako od voditeljice pa vse do urednice Odmevov Mete Dragolič.

Že pred časom so z Nove 24TV na RTV naslovili tudi ta vprašanja. Želeli so namreč izvedeti, kakšne ukrepe so sprejeli glede voditeljice Tanje Gobec in tudi glede Dragoličeve. Zanimalo jih je tudi, kako na RTV Slovenija preverjajo vinjenost zaposlenih. No, RTV je tudi tokrat dokazal, da želijo stvar pomesti pod preprogo in počakati, da se prah še nekoliko poleže, saj so namesto odgovora dobili zgolj puste besede: “Generalni direktor RTV Slovenija za zdaj od pristojnih na TV Slovenija še ni prejel nobenih predlogov o morebitnih disciplinskih ukrepih.” Tako se je glasil njihov odgovor, s katerim so se očitno želeli ponovno izogniti odgovoru na temo, ki je več kot očitno velik problem v tej javni hiši, tj. alkoholizem.

Zdaj, ko je predlagana razrešitev Rebernikove, očitno mislijo, da so svoje opravili, hkrati pa so se elegantno znebili zgolj tistega igralca oziroma igralke, ki jim je šla očitno že nekaj časa v nos. Vsi drugi ostajajo na svojih stolčkih in samo vprašanje časa je, kdaj bomo na TV-zaslonih lahko ponovno spremljali tudi Tanjo Gobec.

Mogoče vas bo zanimalo

Francozi so svetovni prvaki!
Šport
11 Ogledov
Šport
11 Ogledov

Francozi so svetovni prvaki!

Marjanca Scheicher - 15. julij, 2018 19:15

V izredno napetem finalu svetovnega prvenstva v nogometu v Moskvi so lovoriko osvojili galski petelini! Francoska reprezentanca je tako tako kot leta 1998 vnovič premagala Hrvaško in…

VIDEO: Ga prepoznate? Bistričan za ime ponuja 2000 evrov nagrade, priložil tudi video
Črno
5 Ogledov
Črno
5 Ogledov

VIDEO: Ga prepoznate? Bistričan za ime ponuja 2000 evrov nagrade, priložil tudi video

User One - 15. julij, 2018 17:52

Petek 13. je bil črni petek za Luko Leskovarja iz Slovenske Bistrice. Vlomili so mu v hišo, naredili precej škode. Zdaj na facebooku deli posnetke vlomilcev, ki…

Janša Bratuškovi in Cerarju poslal preklic
Novice
11 Ogledov
Novice
11 Ogledov

Janša Bratuškovi in Cerarju poslal preklic

User One - 15. julij, 2018 17:03

Vabila zmagovalne stranke letošnjih parlamentarnih volitev SDS strankam LMŠ, SMC, SAB in NSi so preklicana. Predsednik SDS Janez Janša je popoldne na predsednike vseh naštetih strank, Marjana…

Več iz te kategorije