0 Deljenj 102 Ogledov

MAJAV IN ZATIKAJOČ NASTOP Namesto Gobčeve bo letela Rebernikova

13. november, 2017 20:20
102 Ogledov

Dobri trije tedni so minili od nenavadno majavega in zatikajočega se nastopa Tanje Gobec v večerni oddaji Odmevi na TV Slovenija. Takrat so z RTV šele po burnem odzivu javnosti sporočili, da je bila voditeljica v osebni stiski in pod stresom, nudili pa naj bi ji tudi pomoč.

Kakršnih koli drugih ukrepov ali pojasnil do zdaj ni bilo. Vmes se je sicer govorilo, da so Gobčevo poslali na zdravljenje in da do nadaljnjega ne bo voditeljica Odmevov, včeraj pa je RTV presenetil z obvestilom, da bodo s položaja razrešili urednico informativnega programa Jadranko Rebernik. V največji javni medijski hiši se tako nadaljujeta sprenevedanje in pometanje pod preprogo.

Postopek razrešitve Rebernikove

Odgovorni urednici UPE Informativnega programa Televizije Slovenija Jadranki Rebernik je bil te dni vročen sklep o začetku postopka za njeno razrešitev. Kot so na RTV Slovenija zapisali v sporočilu za javnost, je sklep “po temeljitem premisleku” sprejel generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc, in sicer na osnovi predloga direktorice Televizije Slovenija Ljerke Bizilj. V skladu z ureditvijo ji bodo omogočili možnost zagovora in nato, tudi na osnovi pridobljenega mnenja UPE Informativnega programa, sprejeli končno odločitev.

Razrešitev Rebernikove je bila sicer v igri že v primeru Thompson. Kot je poročal tednik Reporter, programski svet RTVS na seji 10. julija letos ni podprl Kadunčevega predloga za razrešitev Biziljeve zaradi prispevka o hrvaškem glasbeniku Marku Perkoviću Thompsonu. Biziljeva je na seji pojasnila, da so prispevek o Thompsonu kritično ocenili, avtorja prispevka in takrat še urednika Tednika Igorja Pirkoviča pa so zamenjali. Kadunc je želel zamenjati tudi Rebernikovo, a mu to takrat ni uspelo.

Kot da se ni nič zgodilo

Po primeru Gobec je zadeva zdaj očitno lažje stekla, čeprav RTV v svojem sporočilu ne navaja, katere vse razloge je Kadunc imel na mizi med svojim “temeljitem premišljevanjem”. Če je povod tudi primer Gobec, potem se tukaj odpira vprašanje, kje so vsi preostali, ki bi prav tako morali odgovarjati, tako od voditeljice pa vse do urednice Odmevov Mete Dragolič.

Že pred časom so z Nove 24TV na RTV naslovili tudi ta vprašanja. Želeli so namreč izvedeti, kakšne ukrepe so sprejeli glede voditeljice Tanje Gobec in tudi glede Dragoličeve. Zanimalo jih je tudi, kako na RTV Slovenija preverjajo vinjenost zaposlenih. No, RTV je tudi tokrat dokazal, da želijo stvar pomesti pod preprogo in počakati, da se prah še nekoliko poleže, saj so namesto odgovora dobili zgolj puste besede: “Generalni direktor RTV Slovenija za zdaj od pristojnih na TV Slovenija še ni prejel nobenih predlogov o morebitnih disciplinskih ukrepih.” Tako se je glasil njihov odgovor, s katerim so se očitno želeli ponovno izogniti odgovoru na temo, ki je več kot očitno velik problem v tej javni hiši, tj. alkoholizem.

Zdaj, ko je predlagana razrešitev Rebernikove, očitno mislijo, da so svoje opravili, hkrati pa so se elegantno znebili zgolj tistega igralca oziroma igralke, ki jim je šla očitno že nekaj časa v nos. Vsi drugi ostajajo na svojih stolčkih in samo vprašanje časa je, kdaj bomo na TV-zaslonih lahko ponovno spremljali tudi Tanjo Gobec.

Mogoče vas bo zanimalo

Pogrešajo 17-letnico, ste jo videli?
Črno
2 Ogledov
Črno
2 Ogledov

Pogrešajo 17-letnico, ste jo videli?

Marjanca Scheicher - 16. januar, 2018 8:07

Neznano kam je odšla mladoletna Sucria Ajrizi stara 17 let,  iz Hotinje vasi. Pogrešana je bila nazadnje videna 13.01.2018 ob 9. uri na naslovu Mejna ulica 19,…

OGLEJTE SI ENO NAJVEČJIH KRAJ V ZGODOVINI ROKOMETA Slovenci po sodniški burleski brez zmage nad Nemci
Šport
9 Ogledov
Šport
9 Ogledov

OGLEJTE SI ENO NAJVEČJIH KRAJ V ZGODOVINI ROKOMETA Slovenci po sodniški burleski brez zmage nad Nemci

skandal1 - 15. januar, 2018 23:28

ZAGREB - Slovenska moška rokometna je na današnji tekmi drugega kroga evropskega prvenstva v Zagrebu igrala neodločeno z Nemčijo s 25:25 (15:10). [color-box color="yellow"] * Arena Zagreb,…

Katera spolna praksa nas dela najbolj živčne?
News
4 Ogledov
News
4 Ogledov

Katera spolna praksa nas dela najbolj živčne?

T.U.L. - 15. januar, 2018 21:42

V seksu ni nič takšnega, zaradi česar bi nam moralo biti nerodno. Kljub temu nam tovrstna stopnja intime z drugim človekom občasno vendarle vzbuja nekakšno živčnost. Za…

Več iz te kategorije

Ste bolj inteligentni od drugih?
Lifestyle
5 Ogledov
5 Ogledov

Ste bolj inteligentni od drugih?

T.U.L. - 15. januar, 2018 21:10
Umrla svetovno znana pevka – doživela je le 46 let …
Črno
7 Ogledov
7 Ogledov

Umrla svetovno znana pevka – doživela je le 46 let …

Marjanca Scheicher - 15. januar, 2018 20:00
IZ TISKANE IZDAJE: Primitivni tviti Mateja Šurca
Piškotkarji
11 Ogledov
11 Ogledov

IZ TISKANE IZDAJE: Primitivni tviti Mateja Šurca

Andrej Andrej - 15. januar, 2018 12:40