0 Deljenj 2622 Ogledov

IZ TISKANE IZDAJE: Urška Alič nad moža Simone Vodopivec

14. March, 2018 8:30
2622 Ogledov

Festival Ljubljana in Jure Franko, mož Simone Vodopivec, znane kot Simona H2O, sta pompozno napovedala nov muzikal Briljantina, s katerim pa očitno ne bo nič …  Direktorica priljubljenega Špas Teatra Urška Alič je na Škandal24 naslovila sporočilo, v katerem je pojasnila, da so Jure Franko, Darko Brlek in javni zavod Festival Ljubljana na novinarski konferenci predstavili njihov muzikal z naslovom Briljantina.

Urška in njen KD Špas teater sta zaščitila znamko Briljantina.

Vendar pa je po besedah Aličeve prav Kulturno društvo Špas Teater tisto, ki je imetnik vseh pravic znamke »Briljantina«, ki je registrirana pri Uradu Republike Slovenije za intelektualno lastnino.

Frankova premiera Briljantine naj bi bila junija 2018, a očitno iz tega ne bo nič …

»Z najavo in predvideno izvedbo muzikala s tem nazivom organizatorji kršijo zaščiteno znamko, saj jo uporabljajo brez soglasja KD Špas teater, neupravičeno in nezakonito torej. Pri KD Špas teater smo namreč vse od začetka leta 2017 načrtovali organizacijo dogodka z istim nazivom, zato smo ga prav s tem namenom prej zaščitili. To je ustaljena praksa KD Špas teater pri izvedbi tovrstnih prireditev, ki zahtevajo veliko vloženega dela, časa in tudi finančnih sredstev,« je pojasnila Aličeva in dodala: »Hkrati se opravičujemo zaradi tovrstnega načina komunikacije, v katerega pa smo bili primorani, saj zadeve nismo mogli rešiti sporazumno, po mirni poti.«

Konec novembra 2017 so mediji pompozno objavili, da pesmi za Frankov muzikal Briljantina že prevaja Tomaž Domicelj.

Več iz te kategorije