0 Deljenj 3930 Ogledov

IZ TISKANE IZDAJE: Upokojenci stradajo, hčerka Karla Erjavca pa pije martini v Milanu

4. April, 2018 8:12
3930 Ogledov

Kdaj si bodo upokojenci lahko privoščili tako luksuzno življenje, kot si ga Eva, hči Karla Erjavca? 

Kaj bi dali upokojenci, ki životarijo iz meseca v mesec, da bi le en dan stopili v čevlje hčerke Karla Erjavca Eve Erjavec? Samo v zadnjem letu je na svojem profilu na Instagramu razkrila, kako bogato in polno živi. Slike s peščenih plaž, pred slavno mošejo Hagia Sofia v turškem Istanbulu, s kozarcem vina v elitni restavraciji s pogledom na most čez Bospor, z martinijem na osrednjem trgu Piazza del Duomo v Milanu …

Erjavec je stari lisjak, ki je že dolgo časa prisesan na seske v državnih jaslih. Bi njegova hčerka uživala takšno življenje na visoki nogi, če njen očka ne bi bil politik?

Njenemu luksuznemu življenjskemu slogu se seveda podajo tudi primerni hobiji. Tako lahko na njenem profilu na Instagramu zasledimo, da obožuje tenis, nakupovanje in seveda obedovanje v restavracijah, kamor zaradi zasoljenih cen zahaja le slovenska smetana. Namesto da bi živela po načelih, ki jih za svojo stranko zagovarja njen oče Karl Erjavec, pa Eva dokazuje, da je le še ena izmed otrok levičarskih družin, ki se navzven predstavljajo kot zagreti zagovorniki pravic revnih in zatiranih, v ozadju pa se predajajo perverznemu življenju na visoki nogi.

Popravljal bi krivice, ki jih je zakuhal DeSUS

In medtem ko Eva mede slovenske moške, med drugim naj bi bila v zvezi celo s Sebastjanom Cimirotičem, Karlu zadnjih nekaj let uspeva, da upokojenci verjamejo njegovemu mlatenju prazne slame. Le spomnimo se na njegovo obljubo, da bo zagotovil pokojnine v višini najmanj 1000 evrov. A vse je ostalo zgolj pri predvolilnih obljubah. Svojo obljubo je pred desetimi leti podprl s tezo, da Slovenija dovolj ustvarja, »gre le za problem delitve«, pozneje pa je v glasilu levičarjev, Dnevniku, novinarjema Meti Roglič in Jožetu Poglajenu zanikal, da je obljubljal najmanj 1000 evrov pokojnine, saj naj bi bilo to vzeto iz konteksta.

Objavila je, kako kupuje novega Audija, medtem ko si je Erjavec za upokojence izboril višje pokojnine – za okoli 10 evrov!

Letos je s svojimi obljubami postal že bolj previden, o 1000 evrih zaenkrat ni niti besede, kljub temu pa so ga spet polna usta, kaj vse bo naredil za slovenske upokojence. Tako bo na letošnjih volitvah glavno vodilo Karlovega DeSUS-a »poprava krivic upokojencem«, predvsem zaradi neusklajevanja pokojnin v času gospodarske krize. Ob tem pa je verjetno pozabil povedati, da je te krivice upokojencem zakuhala prav njegova stranka, saj so poslanci DeSUS-a 16. novembra 2017 glasovali proti višjemu regresu za upokojence.

Eva živi življenje bogatašinje, slike pa redno objavlja na Instagramu.

Namesto 1000 le 11 evrov

Seveda Erjavec ne pozabi kritizirati drugih politikov, češ da niso ničesar storili za najstarejše državljane Slovenije. Pa poglejmo, kaj je storil on: obljubil je zvišanje pokojnin, vendar pa je to izpolnil – v primerjavi z obljubljeni 1000 evri – v le enem odstotku! Res je, upokojencem so se letos pokojnine mizerno zvišale – tisti, ki ima pokojnino v višini 500 evrov, je tako letošnjega marca dobil 11 evrov več. Erjavec, ki velja za neke vrste političnega kameleona, saj se je sredi 90. let za vstop v politiko odločil kot član Krščanskih demokratov, pozneje pa je bil še član strank SLS, LDS in DeSUS, slednjo vodi od leta 2005, pa si je za slovenske upokojence »izboril«, da bo aprila sledilo novo zvišanje pokojnin. A pustite vuvuzele in krike navdušenja – pokojnine se bodo dvignile le za 1,1 odstotka zaradi t. i. uskladitve. Upokojenci bodo morali še dolgo čakati na boljše čase, številni uporabniki Twitterja pa so prepričani, da bo za upokojence največji uspeh, »da se za vedno rešimo DeSUS-a na naslednjih volitvah«.

 

GLASOVALI PROTI VIŠJEMU REGRESU ZA UPOKOJENCE
16. novembra 2017 so poslanci Karlovega DeSUS-a glasovali proti višjemu regresu za upokojence, zdaj bi Erjavec popravljal krivice.

Več iz te kategorije