0 Deljenj 1989 Ogledov

GROŽNJE IN ŠIKANIRANJA: “Vojna” med Špas teatrom in Juretom Frankom se nadaljuje!

13. April, 2018 7:00
1989 Ogledov

Verjetno bo »predstava«, ki jo v medijih uprizarjata Urška Alič in Jure Franko, bolj zanimiva od vseh, ki so napovedane na gledaliških odrih. 

V začetku marca smo pisali, da sta Festival Ljubljana in Jure Franko, mož Simone Vodopivec, znane kot Simone H2O, pompozno napovedala nov muzikal Briljantina, s katerim pa očitno ne bo nič – vsaj pod tem imenom ne.

Urška Alič naj bi Franku ponudila sporazumno rešitev sporne situacije, a je naletela na gluha ušesa.

Direktorica Špas Teatra Urška Alič je namreč ob najavi nemudoma ukrepala in javnost obvestila, da je prav njeno gledališče lastnik vseh pravic znamke Briljantina, ki je registrirana pri Uradu Republike Slovenije za intelektualno lastnino. Vendar pa se zgodba s tem ni končala, saj Franko in Aličeva očitno bijeta pravo vojno. No, to pa je teater! Aličeva si je namreč najela odvetnico Petro Jereb, ki sedaj obvešča slovenske medije, kako napreduje dogovarjanje za izvedbo omenjenega muzikala. »Špas teater ne nasprotuje izvedbi muzikala Grease s strani g. Jurija Franka. Špas teater zahteva le, da g. Jurij Franko pri poimenovanju svojega muzikala Grease spoštuje, upošteva in ne krši zaščitene znamke Briljantina, ki jo ima Špas Teater registrirano pri Uradu RS za intelektualno lastnino,« je zapisala Jerebova ter dodala, da omenjeno gledališče »želi le, da Franko svoj muzikal Grease poimenuje z nekim drugim nazivom, kot je prvotno nameraval«.

Je Jure Franko res grozil Urški Alič, direktorici Špas Teatra?

Franko je namreč za svoj muzikal izbiral med več možnostmi, kot so Grease, Gres, Mast, Riž in Šmir. »To je jasno potrdil tudi Tomaž Domicelj na tiskovni konferenci 22. februarja, ko je povedal, da so pri poimenovanju muzikala imeli na razpolago kar šest ali sedem izrazov. Kljub temu je na koncu izbral prav naziv, ki ga je moja stranka že predhodno registrirala za svojo gledališko predstavo.« Špas Teater je Franku tudi ponudil sporazumno rešitev sporne situacije, a so naleteli na gluha ušesa. Njihova odvetnica je namreč razkrila, da so naleteli »predvsem na grožnje in šikaniranja. Ker dogovor z njim ni bil mogoč, so poiskali pravno pomoč za zaščito svojih pravic in interesov.«

(iz tiskane izdaje Škandal24)

 

Več iz te kategorije