0 Deljenj 1200 Ogledov

EVROVIZIJSKI HVALA, DA! Lea Sirk gre v finale

10. May, 2018 23:18
1200 Ogledov

Slovenski predstavnici na 63. tekmovanju za pesem Evrovizije Lei Sirk je s skladbo Hvala, ne! uspelo “skočiti na krov” sobotnega finala priljubljenega glasbenega tekmovanja. To pa je uspelo še predstavnikom Srbije, Moldavije, Madžarske, Ukrajine, Švedske, Avstralije, Norveške, Danske in Nizozemske.

Lea Sirk je skladbo Hvala, ne! kot predzadnja zapela v obleki Davida Hojnika s štirimi spremljevalnimi plesalkami – Karin Putrih, Tajdo Kožamelj, Veroniko Škrlj in Anjo Möderndorfer. Kot spremljevalna vokalistka jo je spremljala Karin Zemljič. Slovenska predstavnica je pesem odpela v slovenščini, v zaključku pa je dodala delček v portugalščini. Točko je tudi nekoliko nadgradila. Najbolj je izstopal premor sredi pesmi, poziv občinstvu, da se pridružijo pri prepevanju.

Ni kazalo najbolje, a vendar …

Do zadnjega slovenski predstavnici na stavnicah sicer ni kazalo najbolje, a je po pisanju multimedijskega portala RTV Slovenija – MMC po prvih dveh vajah in generalki zainteresirana javnost na novo odkriva slovensko pesem in predstavnico. Opisali so jo kot drugačno, izstopajočo.

Veliki finale v soboto

Skozi evrovizijsko tekmovanje gledalce letos prvič v zgodovini tekmovanja vodijo štiri ženske – Filomena Cautela, Silvia Alberto, Daniela Ruah in Catarina Furtado.

Nocoj izbrana deseterica se bo skupaj s torkovimi izbranci v soboto za zmago na 63. Eurosongu potegovala še z velikim petim, ki imajo že zagotovljeno mesto v finalu – Nemčijo, Francijo, Italijo, Veliko Britanijo in Španijo – ter gostiteljico Portugalsko.

Več iz te kategorije