0 Deljenj 2776 Ogledov

FOTO: Rop na Petrolu

7. September, 2020 15:19
2776 Ogledov

Zanimiv prizor pred sedežem družbe Petrol, katerega največja lastnica je, tudi prek SDH in Kapitalske družbe, država. Na poti proti domačemu energetskemu podjetju Anton Rop, nadzornik hranilnice Lon, kjer sta si denar včasih izposojala Katarina Kresal in Miro Senica. Kaj je Rop počel na Petrolu, ni znano.

Tone Rop, nekadnji predsednik vlade danes že pozabljene stranke LDS, je prestopil v stranko SD, ki jo danes vodi Tanja Fajon. To pa je stranka, ki je prek poslovnih in kadrovskih potez neizmerno močna prav na Petrolu, kjer so tudi v časih, ko je bila SD vladna stranka, biznisirala tudi zasebna podjetja poslancev SD, kot denimo tisto, katerega solastnik je Matjaž Han.

Rop je sicer danes bolj znan kot tisti, ki se po Ljubljani še vedno vozi z BMWjem, ki ima luksemburško tablico, in kot poslovni partner razvpitega šefa Udbe Janeza Zemljariča v družbi Carantanium, ekspresno propadlega gradbenega posla.

Sicer pa je Rop tudi podjetnik. Je lastnik družbe Prom-Energija in ustanovitelj in zastopnik zasebnega inštituta zasodobni trajnostni razvoj (ISTR), katerega lastniki so še Patrick Vlačič, Rado Bohinc, Uroš Jauševec in Milan Martin Cvikl. Maca 2017 so samo od Premogovnika Velenje dobili nakazanih 22.814 evrov, kaže aplikacija protikorupcijske komisije Erar.

Več iz te kategorije