0 Deljenj 1096 Ogledov

Besna Salma Hayek: Kako so lahko Frido spremenili v Barbiko?!

31. March, 2018 9:30
1096 Ogledov

Salmo Hayek razganja od besa. Ne gre ji namreč v račun, kako so lahko Frido Kahlo spremenili v barbiko. Igralka ob tem opozarja, da igračka Frida nima niti obrvi, kakršne je imela mehiška igralka, niti oblek, ki jih je v resnici nosila.

Frida Kahlo kot lutka barbike.

Frida Kahlo nikoli ni poskušala biti ali videti kot kdo drug. Salma Hayek je na svojem družabnem omrežju razkrila, da se je Kahlova vedno trudila biti edinstvena, zato 51-letno igralko, ki je uprizorila slavno mehiško slikarko v filmu, razganja od besa, da so Frido uprizorili v podobi lutke Barbie. To so naredili ob dnevu žensk, ko so v podobi barbik prikazali še druge pomembne ženske iz zgodovine in sedanjosti. Salma se tako na Instagramu sprašuje: »Frida se ni nikoli trudila biti ali videti kot kdo drug. Poudarjala je svojo unikatnost. Kako so jo lahko spremenili v Barbie?«

Salma je v filmu upodobila mehiško slikarko, sedaj pa se čuti poklicano, da ji stopi v bran.

Vse narobe …

Salma je opozorila tudi na to, da lutka barbike, čeprav jo prodajajo kot Frido Kahlo, nima ničesar skupnega – po zunanjem videzu – z mehiško slikarko, ki je umrla leta 1954. Ne le da ima povsem drugo postavo, »zadeli« niso niti njenih prepoznavnih obrvi, ki so bile njen zaščitni znak. Poleg tega niti njena obleka nima motivov, ki jih je Kahlova redno nosila.

Salmo Hayek je močno razbesnelo, da niso upodobili takšnih obrvi, kot jih je imela mehiška slikarka.

Protestira tudi pranečakinja Fride Kahlo

Zavoljo celotnega incidenta se je oglasila tudi slikarkina pranečakinja Mara de Anda Romeo, ki trdi, da podjetje Mattel Fride Kahlo ni imelo pravice upodobiti kot lutko, a podjetja ne namerava tožiti ali mu prepovedati prodajo lutke. 24sata poroča, da bo zahtevala, da lutki spremenijo videz, da bo tako podobna resnični slikarki. Oglasili pa so se tudi iz Mattela – trdijo, da so sodelovali z družbo Frida Kahlo Corp., ki ima vse avtorske pravice v zvezi z umetnico, ter da lutke ne nameravajo umakniti iz prodaje.

(iz tiskane izdaje Škandal24)

Več iz te kategorije