0 Deljenj 896 Ogledov

Zvečer vreme pokazalo zobe, še vedno problemi v prometu, strela udarila trikrat

28. May, 2021 6:09
896 Ogledov

Slovenijo je v četrtek zvečer zajelo močno neurje, tudi s točo, zgornjih posnetek, objavljen na Facebooku, kaže, da je udarila tudi toča. Zaradi posledic močne deževje je še danes oviran promet, poroča Dars na spletni strani Promet.si, kjer so zapisali, da so težave v prometu zaradi vremenskih razmer:
– Popolna zapora na regionalni cesti Ruše – Puščava, pri Fali, zaradi nanosa kamenja in zemlje.
– Izmenično enosmerno urejen promet na glavni cesti Maribor – Dravograd, pri Selnici ob Dravi, zaradi poplavljenega cestišča.
– Izmenično enosmerno urejen promet na glavni cesti Mestinje – Šentjur, pri Belem, zaradi zemeljskega plazu.

Strela uradila trikrat

Uprava za zaščito in reševanje je beležila dogajanje:

– Ob 18.36 je občini Zreče zajelo neurje z močnim dežjem in vetrom. Gasilci PGD Zreče so v Loški Gori odstranili drevo s ceste. V Boharini in Zrečah črpajo vodo iz dveh objektov.
– Neurje z vetrom je zajelo območje občine Velika Polana in podrlo drevo čez cestišče med naseljema Velika Polana in Žižki. Drevo so odstranili gasilci PGD Velika Polana.
– Ob 19.11 je neurje zajelo območje občine Trnovska vas. 7 gasilcev iz enega prostovoljnega GD so s ceste odstranili podrto drevo.
– V regijskem centru za obveščanje Novo mesto so v večernem neurju dne 27.5.2021, na območju Občine Trebnje, zabeležili več dogodkov v katerih sta meteorna voda in blato zalivala lokalne ceste in dvorišča stanovanjskih objektov, močan veter pa podrl več dreves. Na dogodkih so posredovali gasilci PGD Ponikve in dežurni delavci Komunale Trebnje.
– Neurje z vetrom je zajelo območje občine Tišina in podrlo drevo v Petanjcih. Gasilci PGD Petanjci so drevo odstranili in očistili obcestne jaške.
– Ob 18.53 je občino Šmarje pri Jelšah zajelo neurje z močnim dežjem. V Babni Gori je vodna strela udarila v stanovanjsko hišo in razkrila streho. Gasilci PGD Sveti Štefan in Šmarje pri Jelšah so začasno pokrili ostrešje. Zemeljski plaz je zasul regionalno cesto Šmarje pri Jelšah – Mestine na Smehovem bregu. Gasilci PGD Šmarje pri Jelšah in vzdrževalec ceste VOC so odstranili zamljimo in očistili cesto.
– V regijskem centru za obveščanje Novo mesto smo v večernem neurju dne 27.5.2021, na območju Občine Šentjernej, obravnavali dogodka v katerih je meteorna voda nanesla pesek in blato na cesto Novo mesto – Šentjernej ter močan veter, ki je podrl drevo. Posredovali so dežurni delavci CP Novo mesto.
– Ob 18.59 je neurje zajelo območje občine Sveti Tomaž. 12 gasilcev iz dveh prostovoljnih GD je s cest odstranilo dve podrti drevesi.
– Neurje z vetrom je zajelo območje občine Sveti Jurij ob Ščavnici in v naselju Grabonoš poplavilo kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Grabonoš in Slaptinci so meteorno vodo izčrpali.
– Ob 18.59 je neurje zajelo območje občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah. 8 gasilcev iz PGD Vitomarci je s ceste v naselju Novinci odstranilo podrto drevo.
– V regijskem centru za obveščanje Maribor smo v času “neurja” dne 27.5.2021, na območju Občine Sveta Trojica v Slov. goricah, zabeležili en dogodek (podrto drevo) na katerem je posredovalo PGD Osek.
– Ob 18.59 je neurje zajelo območje občine Središče ob Dravi. 23 gasilcev iz dveh prostovoljnih GD so s ceste odstranili podrto drevo ter sanirali tri poškodovane elektroenergetske vode.
– Ob 18.42 je občino Slovenske Konjice zajelo neurje močnimi padavinami. Zalitih več stanovanjskih hiš, policijska postaja, trgovine, lokali. Poplavljene je več cest v Slovenskih Konjicah. Posredujejo gasilci PGD Slovenske Konjice, PGD Tepanje, PGD Zbelovo, PGD Draža vas, PGD Žiče in PGD Zreče.
– V regijskem centru za obveščanje Maribor smo v času “neurja” dne 27.5.2021, na območju Občine Slovenska Bistrica, zabeležili več dogodkov (podrto drevo in poplavljene kleti). Na dogodkih so posredovali PGD Zgornja Bistrica in PGD Slovenska Bistrica.
– Podrta drevesa so na cesti Slovenj Gradec – Kotlje ovirala promet. Drevesa so odstranili dežurni delavci cestnega podjetja VOC Celje.
– V regijskem centru za obveščanje Maribor smo v času “neurja” dne 27.5.2021, na območju Občine Selnica ob Dravi, zabeležili več dogodkov (podrta drevesa, zalite kleti, podrta drevesa, plaz). Na dogodkih sta posredovali PGD Selnica ob Dravi in PGD Slemen.
– V regijskem centru za obveščanje Maribor so v času “neurja” dne 27.5.2021, na območju Občine Ruše, zabeležili dva dogodka (zalite kleti in poplavljeno cestišče) na katerih sta posredovali PGD Smolnik in PGD Bistrica ob Dravi.
– Neurje z vetrom je zajelo območje občine Rogašovci in v naselju Večeslavci podrlo dve drevesi, ki so ju odstranili gasilci PGD Večeslavci.
– Neurje z vetrom je zajelo območje občine Razkrižje in pri naselju Veščica podrlo drevo, ki so jo odstranili gasilci PGD Razkrižje.
– Občino Radlje ob Dravi je zajelo neurje z nalivi in točo. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so iz kletnih prostorov dveh stanovanjskih objektov izčrpali meteorno vodo, gasilci PGD Vuhred pa so prečrpali vodo iz zalitih kletnih prostorov v Vuhredu.
– Neurje z vetrom je zajelo območje občine Radenci in podrlo drevo med naseljema Radenci in Kapela, ki so jo odstranili gasilci PGD Radenci- Boračeva.
– V regijskem centru za obveščanje Maribor so v času “neurja” dne 27.5.2021, na območju Občine Rače-Fram, zabeležili dva dogodka (podrta drevesa) na katerih sta posredovali PGD Rače in PGD Fram.
– V regijskem centru za obveščanje Maribor so v času “neurja” dne 27.5.2021, na območju Občine Poljčane, zabeležili en dogodek (zalita klet) na katerem je posredovalo PGD Poljčane.
– Delavci cestnega podjetja VOC Celje so iz regionalne ceste Dravograd – Maribor v občini Podvelka, na dveh lokacijah odstranili podrta drevesa, ki so ovirala promet.
– Ob 19.11 je v Pristavi pri Mestinju v občini Podčetrtek poplavilo pritrične prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Pristava pri Mestinju so posesali vodo in nudili pomoč občanom pri odpravi posledic.
– V regijskem centru za obveščanje Maribor smo v času “neurja” dne 27.5.2021, na območju Občine Pesnica, zabeležili en dogodek (podrto drevo) na katerem je posredoval PGD Jakobski Dol.
– Ob 19.07 je neurje zajelo območje občine Ormož. 46 gasilcev iz štirih prostovoljnih GD so s cest odstranili 5 podrtih dreves, z železniških tirov eno podrto drevo, z elektroenergetskega voda eno podrto drevo, s stanovanjskega objekta eno podrto drevo, ter iz kleti enega stanovanjskega objekta prečrpali meteorno vodo. Na stanovanjskem objektu so tudi prekrili del odkrite strehe.
– V regijskem centru za obveščanje Novo mesto smo v večernem neurju dne 27.5.2021, na območju Občine Novo mesto, zabeležili več dogodkov v katerih sta meteorna voda in blato zalivala lokalne ceste in ogrožala objekte. Na dogodkih so posredovali gasilci GRC Novo mesto , PGD Otočec in dežurni delavci CP Novo mesto.
– Neurje z vetrom je zajelo območje občine Murska Sobota in v naselju Pušča poplavilo nekoliko ulic. Gasilci PGD Pušča so očistili odtočne jaške in s tem omogočili odtekanje meteorne vode.
– V regijskem centru za obveščanje Novo mesto smo v večernem neurju dne 27.5.2021, na območju Občine Mirna Peč, zabeležili več dogodkov v katerih sta meteorna voda in blato zalivala lokalne ceste in dvorišča stanovanjskih objektov. Na dogodkih so posredovali gasilci PGD Mirna Peč, Hmeljčič, Globodol in Jablan.
– V regijskem centru za obveščanje Novo mesto se je v večernem neurju dne 27.5.2021, na območju Občine Mirna, sprožil zemeljski plaz, ki je zaprl cesto, meteorna voda in blato pa sta zalivala dvorišča stanovanjskih objektov. Na dogodkih so posredovali gasilci PGD Mirna in Ševnica ter dežurni delavci Komunale Trebnje.
– V regijskem centru za obveščanje Maribor smo v času “neurja” dne 27.5.2021, na območju Mestne občine Maribor, zabeležili več dogodkov (podrta drevesa, poplavljene kleti). Na dogodkih so posredovali JZ GB Maribor in 4 prostovoljna gasilska društva.
– Ob 17.25 je v občini Lukovica močnejše neurje zajelo širše področje vasi Rafolče. Zalitih je več kleti in garaž, meteorna voda ogroža več objektov. Na 16 lokacijah posredujejo gasilci PGD Prevoje, Krašnja, Lukovica, Trojane in Blagovica. Aktiviran je štab Civilne zaščite občine Lukovica.
– V regijskem centru za obveščanje Maribor so v času “neurja” dne 27.5.2021, na območju Občine Lovrenc na Pohorju, zabeležili več dogodkov (podrta drevesa, poplavljena cestišča, poplavljene kleti). Na dogodkih je posredovalo PGD Lovrenc na Pohorju.
– Neurje z vetrom je zajelo območje občine Ljutomer ter podrlo dve drevesi in poplavilo en objekt. Posredujejo gasilci PGD Cezanjevci in Mala Nedelja.
– V regijskem centru za obveščanje Maribor so v času “neurja” dne 27.5.2021, na območju Občine Lenart, zabeležili en dogodek (požar objekta zaradi udara strele). Na požaru so posredovala 3 prostovoljna gasilska društva.
– Ob 19.52 se je na cesti Jurklošter – Rimske Toplice v občini Laško podrlo drevo čez cesto. Gasilci PGD Jurklošter so drevo odstranili s ceste.
– V večernih urah so zaradi neurja na relaciji Krško-Sevnica, pri naselju Gunte, občina Krško, na cesto padla tri drevesa.
– Ob 18.42 je neurje zajelo območje občine Kidričevo. 9 gasilcev iz enega prostovoljnega GD je s ceste odstranilo štiri podrta drevesa.
– Ob 18.58 je neurje zajelo območje občine Juršinci. 25 gasilcev iz dveh prostovoljnih GD so s ceste odstranili štiri podrta drevesa ter ter prečrpali meteorno vodo iz kleti stanovanjskega objekta.
– Neurje z vetrom je zajelo območje občine Gornja Radgona. Zaradi strele je zagorelo tudi drevo v Gornji Radgoni. Zabeležili smo še 17 drugih dogodkov v šestih naseljih (poplavljene kleti, podrta drevesa in nagnjena dva telefonska drogova). Posredujejo gasilci PGD Gornja Radgona, Mele, Orehovci, Črešnjevci in Negova.
– V regijskem centru za obveščanje Maribor so v času “neurja” dne 27.5.2021, na območju Občine Duplek, zabeležili en dogodek (podrto drevo) na katerem je posredovalo PGD Dvorjane.
– Ob 19.11 je neurje zajelo območje občine Dornava. 6 gasilcev iz enega prostovoljnega GD je s ceste odstranila podrto drevo.
– Ob 17.25 je v občini Domžale močnejše neurje zajelo širše področje Jarš, Rodice in Vira ter center Domžal. Zalitih je več kleti in garaž, meteorna voda ogroža več objektov. Na 21 lokacijah posredujejo gasilci CZR Domžale ter PGD Jarše-Rodica, Vir, Študa, Ihan, Homec, Rova, Radomlje, Dob in Domžale mesto.
– Ob 20.27 se je na Teharsko cesto v Celju podrlo devo čez cesto. Gasilci PGE Celje so drevo odstranili s ceste.
– V neurju, ki je v večernih urah zajelo del občine Brežice je prišlo do izpada oskrbe z električno energijo na širšem območju naselij Artiče-Arnovo selo.
– Neurje z vetrom je zajelo območje občine Apače ter v Žepovcih in Segovcih podrlo drevesi čez cesto. Odstranili so ju gasilci iz PGD Apače in Žepovci.

Več iz te kategorije