0 Deljenj 2269 Ogledov
Zlatko Zahovič do nadaljnjega suspendiran. FOTO: STA

ZNANA USODA ZAHOVIČA Res da je šel čez rob, a kaj je počel športni dnevnik Ekipa SN, ne omeni nihče

20. March, 2018 9:43
2269 Ogledov

MARIBOR – Upravni odbor Nogometnega kluba Maribor se je na današnji seji seznanil s problematiko sobotne novinarske konference po porazu Maribora proti Krškem, kjer je športni direktor Zlatko Zahovič besedno obračunal z novinarjem Ekipe SN Dejanom Mitrovićem. Upravni odbor je zato športnega direktorja do nadaljnjega suspendiral.

 Dokončno odločitev glede statusa športnega direktorja bo upravni odbor sprejel v naslednjih dneh, ko bo z njim opravljen razgovor, so na spletni strani še zapisali vijoličasti.
Med hujše disciplinske prekrške uradnih oseb disciplinski pravilnik NZS uvršča nešportno in neetično vedenje (1. alineja 24. člena) in kakršnokoli spodbujanje ali razpihovanje rasnega, narodnostnega, etničnega, spolnega, jezikovnega, verskega, političnega ali drugega sovraštva, nasilja, nestrpnosti ali žalitve dostojanstva posameznika in skupine (26a. člen DP NZS), je obrazložila NZS.

Opravičilo ni potrebno

 

Zahovičeve izjave novinarju, ki je nedavno tragično izgubil očeta, so v slovenski javnosti naletele na ogorčenje in obsojanje, pri mariborskem klubu so se zato opravičili, obsodili so jih praktično vsi največji slovenski mediji in tudi Društvo novinarjev Slovenije, Društvo športnih novinarjev Slovenije in Nogometna zveza Slovenije.Nekdanji nogometni zvezdnik je sicer že v nedeljo povedal, da opravičilo novinarju po njegovem ni potrebno. Njegovo stališče do izjave se ni spremenilo, da pa bo sprejel vse, kar mu bo klub izrekel. Zahovič ima s klubom pogodbo do leta 2024.

NK Maribor ne gre vse po načrtih, a vendar …

Zahovičevim izjavam je bržkone botrovalo tudi dejstvo, da klubu v spomladanskem delu na igriščih ne gre vse po načrtih, saj se zaostanek za vodilno Olimpijo po dveh zaporednih porazih veča in znaša že visokih deset točk, a vseeno velja dodati dejstvo da je bil Zahovičev klub v zadnjih mesecih večkrat tarča omenjenega športnega dnevnika. Posebej njegov sin Luka, ki so ga zaradi slabih igre poimenovali kar osel.

Medtem se je navijaška skupina viole odzvala kratko, a zelo jasno. “Eden od nas,”  so zapisali pod njegovo fotografijo.

viole zahovic

Več iz te kategorije