0 Deljenj 614 Ogledov

Zjutraj do -6°C, jutri prihaja dež, ki se bo ponoči krepil

24. November, 2021 6:38
614 Ogledov

Danes bo pretežno jasno, po nekaterih nižinah bo dopoldne megla ali nizka oblačnost, za sredo napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Burja na Primorskem bo oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem do 13 °C.

Ponoči se bo pooblačilo na Primorskem ter v južni, do jutra tudi v osrednji Sloveniji, po nekaterih nižinah bo nastala megla. Burja na Primorskem bo povsod ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, ob morju okoli 5 °C.

Jutri dopoldne bo v delu Gorenjske, na Koroškem, v Prekmurju ter delu Štajerske delno jasno, ponekod bo dopoldne še megla. Drugod bo oblačno, okoli poldneva bo v zahodnih krajih začelo deževati. Popoldne bo občasno deževalo tudi ponekod v osrednjih in južnih krajih, pooblačilo se bo tudi nad preostalo Slovenijo. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem do 12 °C.

Obeti. V noči na petek se bodo padavine okrepile in prehodno zajele vso državo. V petek in soboto bo oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo v soboto pogostejše v zahodni polovici Slovenije. V soboto bo ob morju pihal jugo.

Vremenska slika. Nad vzhodno in delom srednje Evrope ter nad Balkanom je območje visokega zračnega tlaka, nad zahodnim Sredozemljem pa se poglablja ciklon. Ob šibkih vetrovih se nad našimi kraji še zadržuje hladen in razmeroma suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo pretežno jasno, po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla. Burja ob severnem Jadranu bo oslabela.

Jutri bo v sosednjih krajih Italije ter v večjem delu Hrvaške oblačno, drugod bo sprva še deloma jasno, po nižinah tudi megleno. Čez dan se bo postopno pooblačilo tudi drugod, le v krajih vzhodno od nas bo še ostalo deloma sončno. Od juga bo začelo deževati v sosednjih krajih Italije, ob severnem Jadranu ter v Gorskem Kotarju.

Več iz te kategorije