0 Deljenj 1294 Ogledov

Zima se ni poslovila: sneg ponoči do nižin, potem se snežinke vračajo spet v torek

21. March, 2020 8:50
1294 Ogledov

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, ki bo popoldne naraščala. Manjše padavine se bodo dopoldne pojavljale predvsem ponekod v južnih krajih, popoldne in zvečer pa tudi drugod. Pihal bo jugozahodni veter, ki se bo popoldne v Prekmurju in na Štajerskem obrnil v severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 19 °C, so zjutraj v napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Še vedno velja opozorilo, ki so ga objavili včeraj.

Opozorilo

Razglašena je velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Ponoči bodo občasne padavine, meja sneženja se bo ponekod v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem bo začela pihati zmerna do močna burja.

Jutri dopoldne bodo padavine večinoma ponehale. Popoldne se bo ponekod na vzhodu in na Primorskem delno zjasnilo. Pihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 4, v alpskih dolinah malo pod 0, na Primorskem do 8, najvišje dnevne temperature od 1 do 8, na Primorskem okoli 11 °C.

Obeti. V ponedeljek in torek bo na zahodu pretežno jasno. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno, v torek bo ponekod na vzhodu rahlo snežilo. Še bo vetrovno in mrzlo.

Vremenska slika. Nad vzhodno Evropo je šibko ciklonsko območje z vremensko fronto, ki bo v noči na nedeljo od severa prešla naše kraje. Pred njo z jugozahodnikom k nam še priteka dokaj topel in razmeroma suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Manjše krajevne padavine se bodo dopoldne pojavljale v krajih južno in zahodno od nas, popoldne in zvečer ter v noči na nedeljo pa tudi drugod.

Jutri bodo ponekod v krajih južno od nas in v Alpah še rahle padavine, v krajih vzhodno od nas se bo delno zjasnilo. Ob Jadranu bo pihala zmerna, v Kvarnerju močna burja.

Več iz te kategorije