0 Deljenj 1068 Ogledov

Zima se ni poslovila: Pred nami so trije dnevi sneženja in vetra

24. March, 2020 9:02
1068 Ogledov

Danes bo v zahodni Sloveniji deloma jasno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. Predvsem v vzhodnih in jugovzhodnih krajih bo občasno rahlo snežilo. Pihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 10 °C, so v napoved ob 8. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Še vedno je v veljavi opozorilo.

Opozorilo

Predvsem v Vipavski dolini lahko najmočnejši sunki burje občasno dosežejo hitrost okoli 100 km/h.

Jutri bo pretežno oblačno, le na Primorskem občasno delno jasno. Predvsem v vzhodni, južni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo snežilo. Še bo vetrovno. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Primorskem okoli 3, najvišje dnevne od -1 do 3, na Primorskem okoli 8 °C.

Obeti. V četrtek bo oblačno. Na Primorskem bo povečini suho, še bo pihala zmerna do močna burja. Drugod bo sprva snežilo, popoldne pa bo sneg po nižinah začel prehajati v dež.

V petek bo dež v notranjosti postopno ponehal, burja na Primorskem bo slabela.

Vremenska slika. Nad severovzhodno Evropo je obsežno območje visokega zračnega tlaka, nad južnim Jadranom pa plitvo ciklonsko območje. Od severovzhoda priteka k nam mrzel in postopno vse bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo v krajih južno in vzhodno od nas oblačno z rahlim sneženjem, drugje bo še deloma jasno. Pihal bo severovzhodni veter, ob Jadranu zmerna do močna burja.

Jutri bo v krajih zahodno od nas deloma jasno, drugod pretežno oblačno z rahlim sneženjem. Še bo pihal severovzhodni veter, ob Jadranu zmerna do močna burja.

Več iz te kategorije