0 Deljenj 1923 Ogledov
iStock

Zgodbice o nosečnosti, ki jih lahko ignorirate

4. April, 2018 9:45
1923 Ogledov

Potem ko ste razglasili, da ste noseči, ste verjetno naleteli na veliko nasvetov ali razmišljanj različnih ljudi o tem, kako naj bi vzgajali svojega še nerojenega otroka.

Ljudje verjamejo v veliko nesmislov, kadar je govora o nosečnosti. Tukaj so štiri vrste zgodbic, ki jih je najbolje ignorirati:

1. Nenavadne želje in hrepenenja

V nosečnosti hrepenite in si želite nekaj, kar vam sploh ni podobno, denimo po kakšni vrsti hrane, ki bi zadovoljila vaše čute.

2. Oblika trebuha razkriva spol otroka

Nekateri bodo mislili, da boste imeli fantka, ker je vaš nosečniški trebuh zelo nizek, oziroma da boste rodili punčko, saj je vaš trebuh visok. No, v resnici obliko vašega trebuha določa položaj, kjer je vaš otrok, tonus vaših mišic in maternice. Poleg tega pa bo vaš trebuh proti koncu nosečnosti nižji, ko se dojenček začne spuščati in na koncu pokuka na svet.

3. Nevarni obrati s telesom

Po raznih zgodbah v nosečnosti naj ne bi dvigovali roke visok nad glavo, se dotikali prstov na nogah oziroma delali kakršnih koli gibov, ki bi lahko škodili vašemu otroku in povzročili zapletanje popkovine okoli otrokove glave. Seveda to ne drži! Nič, kar počnete, ne more povzročiti takšnih stvari. Otrok je tisti, ki povzroča zapletanje popkovine … Odvisno, koliko se obrača v trebuhu.

4. Mačke

Vedno lahko božate ali »crkljate« mačke v času nosečnosti, razen če imate alergijo, piše klokanica.24sata.hr.

Več iz te kategorije