0 Deljenj 6620 Ogledov
Facebook

Že poznate žensko s slike? Govori se, da bo ministrica v vladi Marjana Šarca

23. September, 2019 10:29
6620 Ogledov

Po petkovem nenadnem odstopu Iztoka Puriča z mesta ministra za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, je slišati, da bo Stranka Alenke Bratušek na izpraznjeno mesto predlagala Sanjo Ajanović Hovnik.

Prvi delovni dan po sporočilu Stranke Alenke Bratušek, da minister Purič odstopa iz osebnih razlogov, je slišati, da naj bi Alenka Bratušek zdaj na ministrsko mesto, kjer je najprej sedel Marko Bandelli, imenovala svojo zaveznico Sanjo Ajanović Hovnik.

Ta bo že tretja ministrica trenutne stranke Alenke Bratušek na čelu ministrstva za razvoj v vladi Marjana Šarca, katere prvo leto delovanja je minilo šele pred dnevi, 13. septembra.

Purič, ki je veljal v času direktorjevanja v JGZ Brdo za človeka, s katerim si je bila takratna predsednica upravnega odbora javnega zavoda Alenka Bratušek izjemno blizu, je odstopil po sporočilu, ki so ga posredovali iz stranke SAB. Predsednica in najbrž bivša prijateljica pa naj bi ga odslovila, ker je dan prej na vladnem zasedanju glasoval proti njej.

Sanja Ajanović Hovnik je sicer zaposlena v resorju, ki naj bi ga po trenutnih informacijah vodila, a šele manj kot leto dni, od lanskega oktobra, ko je očitno tja prišla pod ministrovanjem še enega vidnega člana SAB, ministra Marka Bandellija. Ta je moral položaj zapustiti konec lanskega leta.

Sodeč po zaposlitvah, s katerimi se je pohvalila na Facebooku, je Sanja Ajanović Hovnik doselj službeno kolobarila tam, kjer kadruje Alenka Bratušek. V Službo Vlade RS za razvoj in kohezijsko politiko je namreč prišla iz urada Zagovornika načela enakosti, ki ga vodi še en stranskarski podložnik Alenke Bratušek – Miha Lobnik.

Lobnik je na listi Alenke Bratušek kandidiral leta 2014, ko se je lista sicer imenovala ZAAB, Zavezništvo Alenke Bratušek. Na volitvah je, kar je mogoče razbrati iz razpredelnica, ki jo je objavila Državna volilna komisija (DVK), pogorel.

Mogoča nova ministrica velja za osebo, izjemno poslušno Alenki Bratušek.

Sanja in Alenka letos v Dražgošah. Med njima je sicer Purič, Bandelli pa je bil 13. januarja že out.

Več iz te kategorije