0 Deljenj 3948 Ogledov
Facebook

Zdravnica, ki je zdravila bolnika, domnevno okuženega s koronavirusom, po štirih urah in pol snela masko: “Vam to kaj pove? Meni pove”

11. April, 2020 8:40
3948 Ogledov

Na Hrvaškem, kjer bi bili trenutno, če sveta ne bi zajela pandemija koronavirusa, se širi posnetek zdravnice Martine Selec. Specialistka anesteziologije in intenzivnega zdravljenja v bolnišnici v Čakovcu je na Facebooku objavila svoj posnetek, ob katerem je zapisala, da je med izmeno v bolnišnici intubirala in med transportom spremljala bolnika, za katerega sumijo, da je okužen s Covidom-19, zaradi česar je štiri ure in pol nosila zaščitno masko.

Selčeva je k objavi zapisala: “Vam to kaj pomeni? Meni pomeni.” In vsem svojim sledilcem položila na srce: “Ostanite doma, ne izpostavljate se možnosti okužbe. Ne družite se s prijatelji. To bo minilo, pomembno je, da vsi preživimo! Pazite na vse rizične skupine, pazite na svoje babice in dedke. Vi, ki ste starejši od 60 let, pa bodite pametni, vi morate ostati doma.” Objava v originalu je dostopna s klikom na spodnji povezavo.

In če se se naši kraji srečujejo šele s prvim valom okužbe, prihajajo iz Singapura informacije o novem, že drugem valu. Število okuženih je poskočilo v zadnjih dveh tednih. Kaže, da so drugi val bolezni v državo prinesli državljani, ki so se vrnili iz tujine, zato je vlada ponovno uvedla preventivne ukrepe.

Več iz te kategorije