0 Deljenj 463 Ogledov

Zavod, ki je opetnajstil zavod za zaposlovanje: zaposlenih ni več, je pa tožba

21. maj, 2018 12:03
463 Ogledov
© Facebook

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje več kot sedem tisočakov terja od Zavoda Roka iz Černelavcev, razberemo iz javno dostopnih podatkov.

Gre za zavod, ki je v preteklih letih, čeprav se ukvarja s podjetniškim svetovanjem, od države počrpal neverjetnih 298 tisoč evrov, razkriva aplikacija protikorupcijske komisije Erar.

Ob tem pa je zavod tudi izdajatelj spletnega portala Pomurec.com. Torej država prek svojih zavodov in agencij bolj ali manj odkrito financira medij.

Povezav s politiko pa tu še ni konec. 

Roko so si pri ustanovitvi zavoda podali Robert Celec, Dejan Ciglar, Matjaž Ficko in Marko Polenščak. Slednji je od Ficka nasledil predsedniški položaj. Si pa, to pričajo tudi fotografije, ki jih je mogoče najti povsod po spletu, roko pogosto podajata Celec in vidni član SD Aleksander Jevšek, ki je sicer v času vladavine LDS in Katarine Kresal vodil državne kriminaliste. Na sliki zgoraj Jevšek s Celcem.

A vrnimo se k izdatnemu financiranju prekmurske Roke, ki je skoraj 150 tisoč evrov počrpala od zavoda za zaposlovanje, zaposlenih pa je bilo v podjetju iz leta v leto manj. Pristali so na nuli, pričajo javno dostopni podatki. In to že leta 2016.

Neverjeten je še en vidik, ki ga razkrivajo javno dostopni podatki. Iz proračuna so denimo leta 2010 dobili toliko denarja, da je, tako piše, to pomenilo kar 106 odstotkov celotnih prihodkov zavoda.

Od kod? Uspeli so tudi pri nepovratnih državnih sredstvih, pri ministrstvu za šolstvo in šport v času ministrovanja stranke Zares oziroma Gregorja Golobiča.

Tistega leta so sicer od zavoda za zaposlovanje prejeli kar 43 tisočakov.

Mogoče vas bo zanimalo

NA LITIJSKI CESTI TEKLA KRI Ena oseba je zabodena
Črno
4 Ogledov
Črno
4 Ogledov

NA LITIJSKI CESTI TEKLA KRI Ena oseba je zabodena

User One - 18. oktober, 2018 21:49

Na Litijski cesti v Ljubljani je okoli 19.30 prišlo do incidenta, v katerem je bila poškodovana ena oseba, pojasnjujejo na Policijski upravi Ljubljana. Policisti so eni osebi…

KDO IMA TU KOGA ZA NORCA? Borci v družbi Kučana že paradirali z ilegalnim orožjem na Ilovi Gori
Črno
10 Ogledov
Črno
10 Ogledov

KDO IMA TU KOGA ZA NORCA? Borci v družbi Kučana že paradirali z ilegalnim orožjem na Ilovi Gori

User One - 18. oktober, 2018 17:32

Potem ko so podobe Štajerske varde, oborožene s sekirami in nekakšnimi puškami pod vodstvom Andreja Šiška vznemirile slovensko javnost, se je predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB…

PRILJUBLJENA SLOVENSKA VODITELJICA ŠOKIRALA S FOTOGRAFIJO Polna je modric
Rumeno
56 Ogledov
Rumeno
56 Ogledov

PRILJUBLJENA SLOVENSKA VODITELJICA ŠOKIRALA S FOTOGRAFIJO Polna je modric

User One - 18. oktober, 2018 14:30

Zagotovo se še spomnite slovenska televizijske voditeljice in govorke Anja Križnik Tomažin. Na družabnem omrežju je objavila fotografijo, na kateri so njena stegna, ki pa so polna odrgnin, modric…

Več iz te kategorije