0 Deljenj 646 Ogledov

Zavod, ki je opetnajstil zavod za zaposlovanje: zaposlenih ni več, je pa tožba

21. maj, 2018 12:03
646 Ogledov
© Facebook

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje več kot sedem tisočakov terja od Zavoda Roka iz Černelavcev, razberemo iz javno dostopnih podatkov.

Gre za zavod, ki je v preteklih letih, čeprav se ukvarja s podjetniškim svetovanjem, od države počrpal neverjetnih 298 tisoč evrov, razkriva aplikacija protikorupcijske komisije Erar.

Ob tem pa je zavod tudi izdajatelj spletnega portala Pomurec.com. Torej država prek svojih zavodov in agencij bolj ali manj odkrito financira medij.

Povezav s politiko pa tu še ni konec. 

Roko so si pri ustanovitvi zavoda podali Robert Celec, Dejan Ciglar, Matjaž Ficko in Marko Polenščak. Slednji je od Ficka nasledil predsedniški položaj. Si pa, to pričajo tudi fotografije, ki jih je mogoče najti povsod po spletu, roko pogosto podajata Celec in vidni član SD Aleksander Jevšek, ki je sicer v času vladavine LDS in Katarine Kresal vodil državne kriminaliste. Na sliki zgoraj Jevšek s Celcem.

A vrnimo se k izdatnemu financiranju prekmurske Roke, ki je skoraj 150 tisoč evrov počrpala od zavoda za zaposlovanje, zaposlenih pa je bilo v podjetju iz leta v leto manj. Pristali so na nuli, pričajo javno dostopni podatki. In to že leta 2016.

Neverjeten je še en vidik, ki ga razkrivajo javno dostopni podatki. Iz proračuna so denimo leta 2010 dobili toliko denarja, da je, tako piše, to pomenilo kar 106 odstotkov celotnih prihodkov zavoda.

Od kod? Uspeli so tudi pri nepovratnih državnih sredstvih, pri ministrstvu za šolstvo in šport v času ministrovanja stranke Zares oziroma Gregorja Golobiča.

Tistega leta so sicer od zavoda za zaposlovanje prejeli kar 43 tisočakov.

Mogoče vas bo zanimalo

VIDEO: Živalska farma v vladni stranki: šef, magister prašičjerje, mu je rekel: prašiček
Škandal
385 Ogledov
Škandal
385 Ogledov

VIDEO: Živalska farma v vladni stranki: šef, magister prašičjerje, mu je rekel: prašiček

User One - 23. januar, 2019 21:09

Na omrežjih je vzniknila vrsta zabavnih komentarjev, v katerih pisci opozarjajo na lapsus predsednika parlamenta Dejana Židana, ki je v vlogi predsednika vladne stranke SD na vrhuncu…

Zasegli za četrt milijona evrov konoplje
Črno
8 Ogledov
Črno
8 Ogledov

Zasegli za četrt milijona evrov konoplje

bogdan sajovic - 23. januar, 2019 15:10

Policisti so v nedeljo na mejnem prehodu Gruškovje pri 31-letnem državljanu Črne gore, ki je vozil avtobus kosovske registracije, odkrili skoraj 25 kilogramov prepovedane konoplje, ki bi…

V gostilniškem prepiru je zabodel vrstnika
Črno
10 Ogledov
Črno
10 Ogledov

V gostilniškem prepiru je zabodel vrstnika

bogdan sajovic - 23. januar, 2019 15:05

Policisti so v nedeljo ponoči v gostinskem lokalu v Ribnici obravnavali poskus uboja. Kriminalisti so ugotovili, da sta se v gostinskem lokalu sprla in stepla dva gosta,…

Več iz te kategorije