0 Deljenj 498 Ogledov

Zaplesale prve snežinke, jutranje temperature še pred koncem avgusta pod 10°C

28. August, 2021 10:10
498 Ogledov

Ponoči so na Kredarici padle prve snežinke, še pred koncem avgusta pa bodo jutranje temperature padle pod 10 °C, napovedujejo pri Agenciji RS za okolje.

Danes bo sprva pretežno oblačno s kakšno kapljo dežja, za soboto napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Popoldne se bodo oblaki od zahoda trgali, nastale bodo krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 20, na Primorskem do 25 °C.

Jutri bo spremenljivo, na vzhodu sprva pretežno oblačno. Predvsem popoldne bodo možne plohe in posamezne nevihte. Na Primorskem bo dopoldne še pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 10, na Primorskem do 12, najvišje dnevne od 17 do 21, na Primorskem do 24 °C.

 

 

Obeti. V ponedeljek in torek kaže na spremenljivo oblačno vreme z možnostjo ploh in neviht. V ponedeljek bo pihal jugozahodni veter. V sredo kaže na povečini sončno vreme.

Vremenska slika. Vremenska fronta se zadržuje nad severnim Balkanom. Nad srednjo Evropo se v višinah krepi jedro hladnega zraka. S severovzhodnimi vetrovi k nam doteka razmeroma svež in precej vlažen zrak.
Napoved za sosednje pokrajine.Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Sprva se bodo krajevne padavine pojavljale predvsem v krajih južno od nas, popoldne in zvečer pa tudi v krajih vzhodno od nas. V Alpah bodo popoldne krajevne plohe in nevihte. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka, v Kvarnerju pa zmerna burja.

Jutri bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, ki jih bo najmanj ob Jadranu. Tam bo največ sonca. Ob Jadranu bo pihala šibka burja.

Več iz te kategorije