0 Deljenj 818 Ogledov

Za vikend se bo segrelo

18. February, 2021 6:26
818 Ogledov

Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, predvsem na Primorskem pa se bo zadrževala nizka oblačnost. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla, za četrtek napovedujejo pri Agenciji RS za okolje (Arso). Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 14 °C.

Jutri bo v jugozahodni in občasno tudi v osrednji Sloveniji pretežno oblačno, ponekod na severnem Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Drugod bo povečini sončno. V južni polovici Slovenije bo pihal šibak jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, v severni Sloveniji do -3, najvišje dnevne od 7 do 12, na vzhodu do 14 °C.

Obeti. V soboto in nedeljo bo v jugozahodni in deloma osrednji Sloveniji pretežno oblačno, na severnem Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo. Drugod bo pretežno jasno. Oba dneva bo ponekod pihal šibak jugozahodni veter.

Vremenska slika. Nad osrednjim Sredozemljem, Alpami in zahodnim Balkanom je območje visokega zračnega tlaka. S šibkim jugozahodnim vetrom priteka k nam nekoliko toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo ob severnem Jadranu pretežno oblačno, drugod delno jasno.

Jutri v krajih zahodno in južno od nas pretežno oblačno, v Gorskem Kotarju bo rahlo deževalo. Drugod bo deloma sončno in čez dan toplo.

Več iz te kategorije