0 Deljenj 430 Ogledov

Za vikend plohe, v nov teden z meglo, plohami in nevihtami

15. May, 2021 6:12
430 Ogledov

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe, ki bodo sprva pogostejše v zahodnih krajih, sredi dneva in popoldne pa tudi drugod. Predvsem na vzhodu bo možna kakšna nevihta, za soboto napovedujejo pri Agenciji RS za okolje (Arso). Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 20 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, predvsem plohami in posameznimi nevihtami, ki bodo pogostejše popoldne. Pihal bo jugozahodnik, na severovzhodu pa popoldne veter severnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 od 14, v alpskih dolinah okoli 6, najvišje dnevne od 15 do 21 °C.

Obeti. V ponedeljek bo oblačno s padavinami, ki bodo čez dan od severa slabele. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, drugod veter severnih smeri. V noči na torek bodo padavine povsod ponehale, zjasnilo se bo. V torek bo sprva delno jasno in zjutraj ponekod po nižinah megleno. Sredi dneva in popoldne bodo znova krajevne plohe in nevihte.

Vremenska slika. Nad severno polovico Evrope je območje nizkega zračnega tlaka. Zahodno Evropo je dosegla vremenska fronta, ki se pomika proti Alpam. V višinah se nad nami zadržuje razmeroma hladen in vlažen zrak, ki povzroča spremenljivo vreme.

Napoved za sosednje pokrajine. Spremenljivo do pretežno oblačno bo s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami.

Več iz te kategorije