0 Deljenj 487 Ogledov

Za vikend bo deževalo, prihodnji teden lahko spet sneži

5. February, 2021 6:29
487 Ogledov

Danes bo pretežno oblačno, ponekod tudi megleno. Dopoldne se bo na vzhodu in severu delno zjasnilo. Predvsem v zahodnih krajih bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, napovedujejo pri Agenciji RS za okolje (Arso). Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 14, na vzhodu do 16 °C.

Jutri bo na vzhodu delno jasno, drugod bo pretežno oblačno. Predvsem v hribovitih krajih na zahodu bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo šibak do zmeren jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo na severu okoli 2, drugod od 6 do 10, najvišje dnevne od 10 do 14, na vzhodu do 17 °C.

Obeti. V nedeljo se bo dež na zahodu okrepil in se čez dan razširil na večji del države. Pihal bo južni veter, ob morju okrepljen jugo. Še bo razmeroma toplo.

V ponedeljek bo oblačno, občasno bo ponekod še rahlo deževalo. Popoldne bodo padavine večinoma ponehale. Meja sneženja se bo na severu spustila do okoli 800 m nadmorske višine.

Vremenska slika. Nad jugozahodno Evropo se poglablja novo ciklonsko območje, nad severno Evropo pa je območje z visokim zračnim tlakom. Od jugozahoda priteka k nam razmeroma topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Ob Jadranu in v sosednjih pokrajinah Italije bo pretežno oblačno z nekaj dežja, drugod bo delno jasno. Pihal bo jugozahodnik.

Več iz te kategorije