0 Deljenj 621 Ogledov

Za praznike kaže na padavine

30. December, 2020 6:29
621 Ogledov

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem na jugu bo nastalo še nekaj krajevnih ploh, so zjutraj v napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Popoldne se bo oblačnost trgala. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 8, na Primorskem okoli 10 °C.

Jutri bodo na jugu Slovenije še manjše padavine, čez dan se bo oblačnost postopno umikala. Po nekaterih nižinah v notranjosti bo večji del dneva vztrajala megla ali pa nizka oblačnost. Jutranje temperature bodo od -1 do 3, ob morju 6, v alpskih dolinah okoli -4, najvišje dnevne od 1 do 8, na Primorskem do 11 °C.

Obeti. V petek in soboto bo pretežno oblačno, nekaj jasnine bo na vzhodu. V zahodni polovici Slovenije bodo padavine, po nižinah bo večinoma deževalo. Ob morju bo zapihal jugo.

Vremenska slika. Nad Evropo je obsežno območje nizkega zračnega tlaka, ki počasi slabi. Vremenska fronta se zadržuje nad osrednjim in južnim Balkanom. Nad naše kraje s šibkim jugozahodnikom še naprej doteka razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes in jutri bodo ob Jadranu občasno še nastajale plohe, drugod bo večinoma suho vreme, oblačnost se bo trgala.

Več iz te kategorije