0 Deljenj 1225 Ogledov
POP TV

Za malega Krisa zbirajo 2,3 milijona, šokiralo vas bo, ko boste prebrali, kaj je bilo v Nemčiji

28. September, 2019 9:38
1225 Ogledov

Zgodba o dečku, ki trpi za spinalno mišično atrofijo, kot slovenski deček Kris, je v zadnjem času pretresla in združila tudi Nemčijo.

Tam je stroške več milijonov vrednega zdravljenja prevzela zdravstvena blagajna. Deček Michael je tako ta teden prejel zdravilo zolgensma in je že v domači oskrbi. Usoda enoletnega dečka iz Ludwigsburga na jugozahodu Nemčije je pretresla Nemčijo. Tudi za Michaela je bilo edino upanje izjemno drago zdravilo zolgensma. Starši so se odločili za zbiranje dobrodelnih prispevkov, čemur so se pridružili številni znani nemški igralci, glasbeniki, športniki in drugi ter zbrali 1,3 milijona evrov.

Denar za zdravljenje Krisa zbira društvo Palčica pomagalčica na svojem TRR (SI56 0510 0801 6627 635; namen nakazila: za Krisa). Možna je tudi donacija prek SMS-sporočila KRIS5 na 1919.

Nemška zdravstvena blagajna je nato v začetku septembra sporočila, da bo plačala zdravljenje. Organizacija, ki je zbirala denar, je sporočila, da bodo zbrana sredstva porabili za druge projekte.

Več iz te kategorije