0 Deljenj 21224 Ogledov

Z novim tednom prihajajo padavine, ponekod tudi sneg

26. January, 2020 8:35
21224 Ogledov

Danes bo pretežno oblačno, občasno bodo predvsem v zahodnih in južnih krajih manjše krajevne padavine. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem do 11 °C.

Jutri bo na zahodu pretežno oblačno. Drugod se bo delno razjasnilo, po nižinah pa bo precej megle in nizke oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, na Goriškem in ob morju od 4 do 7, najvišje dnevne od 5 do 11 °C.

Obeti. V torek bo pihal jugozahodni veter. Zjutraj bo deževalo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji, popoldne bo nekaj dežja tudi v vzhodnih krajih. V sredo bo suho vreme, jasnilo se bo.

Vremenska slika. Nad Alpami, srednjo in jugovzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, v zahodnem Sredozemlju pa nastaja plitvo ciklonsko območje. Nad naše kraje doteka s šibkim jugozahodnikom vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo pretežno oblačno. V krajih vzhodno in severno od nas bo suho vreme, drugod bodo občasno manjše krajevne padavine, ob Jadranu bodo tudi posamezne plohe.

Jutri se bo v krajih vzhodno in severno od nas delno razjasnilo, po nižinah pa se bo kar dolgo zadrževala megla ali nizka oblačnost. Ob Jadranu ter v sosednjih krajih Italije bo zmerno do pretežno oblačno.

Več iz te kategorije