0 Deljenj 3720 Ogledov

Vzklikanje “Smrt Janši” na shodu sina državnega tožilca Jenulla: Poglejte, kaj so naredili na tožilstvu

24. July, 2020 17:16
3720 Ogledov

“Obveščamo vas, da vaše elektronsko sporočilo obravnavamo kot prijavo kaznivega dejanja. Zadevo bomo odstopili pristojnemu državnemu tožilstvu,” so nam na vprašanja, kako so reagirali ob petkovih neposrednih grožnjah s smrtjo, odgovorili na Vrhovnem državnem tožilstvu, ki ga vodi Drago Šketa. Več o dogajanju in vprašanja Šketi najdete na spodnji povezavi.

S tožilstva so nam v odgovor na vprašanja Šketi, ki je po prisegi dejal, da si bo prizadeval, da bo državno tožilstvo “še naprej usmerjalo vse svoje moči v uresničitev svojega temeljnega cilja – zagotavljanja uspešnega, ustreznega in zanesljivega kazenskega pregona za vsa kazniva dejanja,”  sporočili še: “Kot smo že večkrat poudarili, Vrhovno državno tožilstvo RS in Generalni državni tožilec RS zadev na prvi stopnji ne obravnavata. Po Zakonu o državnem tožilstvu se generalni državni tožilec do odprtih zadev ne sme in ne more opredeljevati, jih zato ne more komentirati, niti v teh zadevah ne sme in ne more dajati navodil. Za informacije o pregonu v zvezi s konkretnimi zadevami je pristojno okrožno državno tožilstvo. Razen tega vas obveščamo, da je državno tožilstvo organ pregona. Za odkrivanje kaznivih dejanj je v prvi vrsti zadolžen organ odkrivanja.”

V oddelku tožilstva za kazenske zadeve je zaposlen sicer Hinko Jenull, oče Jaše Jenulla, ki je vodil petkov shod, na katerem so bile izrečene grožnje s smrtjo. Jenulla grožnje očitno niso zmotile, da je tožilstvo kot prijavo upoštevalo naša vprašanja.

Vir: dt-rs.si

Več iz te kategorije