0 Deljenj 947 Ogledov

Vsi Cerarjevi miti o 2. tiru

15. March, 2018 10:49
947 Ogledov

Miro Cerar je v odstopni izjavi za javnost dejal, da je bila kaplja čez rob odločitev vrhovnega sodišča o razveljavitvi referenduma o drugem tiru, kar bo zavrlo razvoj Slovenije.

No, gradnjo drugega tira, ki jo je zagovarjal Miro Cerar in s katero bi zagotovil posle ljubljencem Foruma 21, je ves čas spremljalo ustvarjanje mitov, ki jih je širila Stranka modernega centra (SMC). Tudi to, da bi neizgradnja drugega tira zavrla razvoj, je mit, zato ni odveč, da še enkrat spomnimo na vse Cerarjeve mite o drugem tiru.

Mit št. 1: Slovenija bo zaostala v razvoju

Čeprav so v SMC trdili, da je »glas za drugi tir (…) glas za razvoj Slovenije«, je bilo to zavajanje. Razvoj Slovenije ni in ne more biti odvisen od 27,1 kilometra dolge železniške proge in od nekega podjetja, ki se imenuje 2TDK. SMC je s takimi izjavami ustvarjala izredne razmere. To se je izkazalo po referendumu, ko je posle s kupom železja in kamenja začela dobivati gradbena mafija okoli Foruma 21, ki si je obetala milijardni posel.

Od same gradnje bi največ koristi imela Luka Koper, ki bi sicer z nekaterimi dajatvami sofinancirala gradnjo, a ne v taki meri, kot bi človek pričakoval. Če Luka Koper za svoj razvoj potrebuje 2 tir, naj ga financira.

Nadaljevanje članka lahko preberete tukaj.

Več iz te kategorije