0 Deljenj 715 Ogledov

Vse o morilcu iz Strasbourga: Lovilo ga je 720 policistov, kaznivih dejanj obtožen že 27-krat!

14. December, 2018 8:27
715 Ogledov
Foto: twitter

Kmalu po napadu v Strasbourgu je policija izdala tiralico za Cherifom Chekattom, osumljencem, ki je v ponedeljek po omenjenem mestu sejal smrt. 

Francoska policija je namreč objavila javni poziv pri lovu na napadalca, ob tem pa še prav posebej opozarjala, naj se ne zapletajo z njim, saj je izjemno nevaren posameznik. Policisti so ga nato le obkolili in ubili, a šele sedaj prihajajo v javnost nekatere podrobnosti. Glede na to, da je bil že stari znanec policije, bi bilo skoraj zagotovo njegov masaker možno preprečiti …

Potem ko je ustrelil nič hudega sluteče ljudi, se je za njim v lov pognalo kar 720 policistov, opozorjena pa je bila tudi javnost, naj javi njegovo lokacijo, kje se nahaja.

Spletni portal Jihad Watch pa piše, da je bil morilec obsojen že 27-krat, večinoma v Franciji pa tudi v Nemčiji, Švici in Luksemburgu. Njegovi zločini so imeli velik razpon – od nasilja do ropa. Bil pa je tudi dodan na seznam možnih ekstremistov, potem ko se je leta 2015 versko (islamsko) radikaliziral, je dejal namestnik francoskega ministra za notranje zadeve Laurent Nunez.

Jihad Watch še piše, da ga je nadzorovala francoska obveščevalna agencija, DGSI, a je kljub temu izpeljal svoj morilski pohod v imenu Alaha …

Več iz te kategorije