0 Deljenj 438 Ogledov

Vse bolj mrzlo bo, jutranje temperature od -8 do -2, potem pa še padavine

22. December, 2021 5:55
438 Ogledov

Danes bo sprva precej oblačno, čez dan pa se bo delno razjasnilo, marsikje v osrednji Sloveniji pa po nižinah večji del dneva oblačno ali megleno, za sredo napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 3, na Goriškem in ob morju okoli 8 °C.

Jutri bo pretežno oblačno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah v notranjosti megleno. Čez dan bo v osrednji in vzhodni Sloveniji zapihal jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo od -8 do -2, ob morju okoli 2, najvišje dnevne od 1 do 7 °C.

Obeti. V petek bo na severu in vzhodu delno jasno, drugod pretežno oblačno. Na jugozahodu bo občasno rahlo deževalo. V soboto se bo dež na zahodu okrepil in se postopno razširil nad večji del Slovenije. Oba dneva bo pihal jugozahodni veter.

Vremenska slika. Nad srednjo in vzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Ob šibkih vetrovih se nad našimi kraji zadržuje razmeroma hladen in v spodnjih plasteh dokaj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Sprva bo zmerno do pretežno oblačno in ponekod po nižinah megleno, čez dan se bo povečini delno zjasnilo.

Jutri bo prevladovalo oblačno vreme, pihati bo začel jugozahodni veter.

Več iz te kategorije