0 Deljenj 824 Ogledov

Vročinski val se danes končuje, vremenski preobrat lahko poleg ohladitve prinese močnejše nalive

16. June, 2019 7:56
824 Ogledov

Prvi letošnji vročnski val, ki nas je grel v zadnjih dneh, se danes končuje, portal Neurje.si, specializiran za vremenske pojave, pa napoveduje nevihte, sodeč po karti, ki so jo izrisali na povezavi, so od 14. ure po skoraj vsej Sloveniji možni tudi močnejši nalivi.

Agencija RS za okolje (Arso) je v napoved ob 7. uri zjuraj zapisala, da bo dopoldne še precej jasno, popoldne pa bodo v notranjosti Slovenije nastajale nevihte, nekatere lahko tudi močnejše. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem proti večeru burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32 °C.

Jutri bo na Primorskem sončno, drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno se bodo pojavljale krajevne padavine, popoldne tudi posamezne nevihte. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, na Primorskem okoli 23, najvišje od 22 do 26, na Primorskem do 30 °C.

V torek in sredo bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo. V popoldanskem času bo nastalo nekaj ploh in neviht.

Vremenska slika. Prek srednje Evrope se proti vzhodu pomika hladna fronta, ki bo v drugi polovici dneva tudi notranjosti Slovenije prinesla krajevne nevihte. Za njo bo k nam od severovzhoda pritekal vlažen in nekoliko hladnejši zrak.

Napoved za sosenje pokrajine. Danes bo sprva precej jasno, sredi dneva in popoldne pa bodo v sosednjih pokrajinah Avstrije, Madžarske in na severu Hrvaške nastajale nevihte.

Jutri bo ob Jadranu sončno s šibko do zmerno burjo, drugod bo nestanovitno s krajevnimi padavinami, tudi nevihtami.

Več iz te kategorije