0 Deljenj 506 Ogledov

Vremensko naporen ponedeljek, sneg in dež, pa tudi nevarnost poledice

27. December, 2020 8:09
506 Ogledov

Danes bo v zahodni Sloveniji precej jasno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Burja na Primorskem bo oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 3, na Goriškem in ob morju do 8 °C, so zjutraj napovedali pri Agenciji RS za okolje (Arso).

Ponoči se bo od zahoda povsod pooblačilo. Proti jutru bo ob morju začelo deževati, v zahodni, južni in osrednji Sloveniji pa snežiti. Jutranje temperature bodo od -6 do 0, ob morju okoli 5 °C.

Jutri bo oblačno s padavinami. V bližini morja bo deževalo, drugod sprva snežilo. Sredi dneva in popoldne bo sneg po nižinah prehajal v dež, po neprevetrenih dolinah bo nevarnost poledice. Na vzhodu bo dopoldne še suho, nato bo pričelo deževati. Zvečer bodo padavine oslabele. Marsikje bo zapihal južni veter, ob morju pa okrepljen jugo. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu od 0 do 2, drugod od 3 do 7, na Goriškem in ob morju pa do 12 °C.

Obeti. V torek in sredo bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, le na vzhodu bo povečini suho. Po nižinah bo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.

Vremenska slika. Nad severnim Atlantikom in severozahodno Evropo je globoko ciklonsko območje. Nova vremenska fronta se prek zahodne Evrope pomika proti Alpam. V višinah bo k nam od jugozahoda začel pritekati toplejši in postopno spet bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo v krajih zahodno in severno od nas pretežno jasno, v notranjosti Hrvaške in na zahodu Madžarske pa pretežno oblačno. Burja ob Jadranu bo slabela.

Jutri bo oblačno s padavinami. Na območju Alp bo snežilo, drugod pa povečini deževalo. Ob Jadranu bo pihal okrepljen jugo.

Več iz te kategorije