0 Deljenj 597 Ogledov

Vremensko divje popoldne: Udarila strela, veter rušil drevesa, močne padavine povzročile poplave

6. October, 2021 18:48
597 Ogledov

Več delov Slovenije so popoldne prizadele vremenska nevšečnosti, sporoča uprava za zaščito in reševanje.

Ob 15.43 je na Vegovi v Šmarju pri Jelšah strela udarila v gospodarsko poslopje. Posredovali so gasilci PGD Šmarje pri Jelšah, ki so pregledali objekt ter ugotovili, da je prišlo do manjše poškodbe strehe in do izpada elektrike.

Ob 15.59 je na cesti na Resnik, občina Zreče podrto drevo oviralo promet. Gasilci PGD Zreče, so drevo razžagali in odstranili.

V času dogodkov večjega obsega poplave smo do 17:35 na območju občine Koper, zabeležili več prijav dogodkov. Aktivirani so bili gasilci JZ GB Koper in prostovoljno teritorialno društvo iz Movraža. V Popetrah je voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Prav tako je voda po obilnem deževju grozila, da bo porušila podporni zid v Butarih. Še pred prihodom interventnih služb se je stanje umirilo in vode ni bilo potrebno preusmeriti. Na Plavjah je voda sprala gramoz z delovišča na tamkajšnji cesti. Na Vanganelski cesti so gasilci črpali vodo.

V času dogodkov večjega obsega močan veter so do 17:40 na območju Kopra zabeležili en dogodek. Aktivirani so bili gasilci JZ GB Koper, ki so vejo v Dekanih odstranili s cestišča. Delavci Cestnega podjetja Koper pa so vejo odpeljali.

V času dogodkov večjega obsega poplave so do 18:10 na območju Sežavne zabeležili več prijav dogodkov (1). Aktivirali soo poklicne gasilske enote (1) in prostovoljna teritorialna gasilska društva (1). Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.
V času dogodkov večjega obsega poplave so do 18:10 na območju Postojne zabeležili več prijav dogodkov (1). Aktivirali so prostovoljna teritorialna gasilska društva (1). Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.
V času dogodkov večjega obsega poplave smo do 18:10 na območju Gorišnice zabeležili več prijav dogodkov (1). Aktivirali so prostovoljna teritorialna gasilska društva (1). Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.
V času dogodkov večjega obsega poplave smo do 18:10 na območju Izole zabeležili več prijav dogodkov (1). Aktivirali so poklicne gasilske enote (1) in prostovoljna teritorialna gasilska društva (1). Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.
V času dogodkov večjega obsega močan veter so do 18:15 na območju Vuzenice zabeležili več prijav dogodkov (1). Aktivirali so prostovoljna teritorialna gasilska društva (1). Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.
V času dogodkov večjega obsega močan veter so do 18:15 na območju Vidma zabeležili več prijav dogodkov (1). Aktivirali so prostovoljna teritorialna gasilska društva (1). Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.
V času dogodkov večjega obsega močan veter so do 18:15 na območju Nakla zabeležili več prijav dogodkov (1). Aktivirali smo prostovoljna teritorialna gasilska društva (1). Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

Dežja z vetrom pa še ni konec. Takšna je napoved za noč.

Več iz te kategorije