0 Deljenj 1064 Ogledov

Vremenski preobrat pred vrati: Arso spremembno napoveduje od jutri naprej

15. June, 2019 7:52
1064 Ogledov

Agencija RS za okolje (Arso) je v napoved, ki so jo objavili zjutraj, zapisala, da bo danes dokaj sončno in vroče. Jutri bo zjutraj in dopoldne še precej jasno, popoldne pa v notranjosti spremenljivo oblačno z nevihtami.

Zjutraj bo prehodno več oblačnosti, na zahodu se bodo pojavljale manjše padavine. Čez dan bo dokaj sončno, popoldne ni izključena kakšna nevihta.

Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 34 °C.

Jutri bo sprva še sončno in vroče, popoldne pa se bodo v notranjosti pogoste nevihte. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem proti večeru burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, na obali okoli 20, najvišje dnevne od 27 do 32 °C.

Obeti. V ponedeljek in torek bo na Primorskem sončno, drugod bo spremenljivo oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo možne plohe ali nevihte. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja.

Vremenska slika. Nad severozahodno Evropo je ciklonsko območje, nad vzhodno Evropo pa vztraja šibko območje visokega zračnega tlaka. Hladna fronta je dosegla kraje severno od Alp. Z vetrovi južnih smeri doteka nad naše kraje zelo topel in postopno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo delno jasno in vroče, predvsem dopoldne bo občasno več zmerne oblačnosti. Popoldanske nevihte bodo nastale predvsem v Alpah, v noči na nedeljo pa bodo možne tudi na območju avstrijske Štajerske.

Jutri bo sprva sončno, sredi dneva in popoldne bodo nastale nevihte, sprva bolj v hribovitih krajih, nato pa tudi ponekod drugod.

Več iz te kategorije